Na de bloemen nu de blaadjes

Foto: Wim Meijer Fotografie

We hadden zelden zo’n warme maand december als in 2015. Letterlijk op Nieuwjaarsdag stonden er al narcissen in bloei. Maar daarna lieten de temperaturen ons toch behoorlijk in de steek.

Inmiddels zitten we ver in april en de temperaturen liggen fors lager dan normaal. Nog sterker: sinds 1991 is het in april niet meer zo koud geweest. Nu brengt dat ook voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan het bloemencorso dat vandaag door de bollenstreek trok: zelden hadden ze een zo grote keuze uit bloemensoorten. Door de lage temperaturen zijn er nog steeds volop narcissen en tulpen in volle bloei, terwijl toch ook de hyacinten inmiddels massaal de koude trotseren. En ook in Keukenhof wrijven ze in hun handjes van plezier, want ook daar wordt de bloei flink gerekt.

Alleen, wat achter bleef was het groen. Terwijl de voorjaarsbloeiers zich al vroeg van hun mooiste kant toonden bleven de blaadjes van bomen en stuiken nog veilig in hun warme knopjes. Maar de mooie zonnige dagen van de afgelopen week hebben er nu toch voor gezorgd dat ook het groen massaal tevoorschijn is gekomen. Stap ieder willekeurig bos of park binnen en het jonge groen spat je tegemoet, zoals bijgaande foto’s bewijzen.

(Fotoserie: Wim Meijer Fotografie)

Wim Meijer Fotografie_5I5A7032Wim meijer Fotografie_5I5A7066Wim Meijer Fotografie_5I5A7079Wim Meijer Fotografie_5I5A7049Wim Meijer Fotografie_5I5A7044Wim Meijer Fotografie_5I5A7062Wim Meijer Fotografie_5I5A7063

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen