Schaapscheerdersfeest op kinderboerderij de Baak

Foto: Wim Meijer Fotografie

Woensdagmiddag 4 mei om vindt op kinderboerderij de Baak het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest plaats.

De festiviteiten worden om 13.30 uur geopend door wethouder Dorenbos. In twee sessies, om 13.30 (meteen na de opening) en om 14.30 uur zullen de schapen van hun vacht worden ontdaan.

Schapen drijven
Verder worden er om 14.00 uur en om 15.00 uur demonstraties schapen drijven gegeven en kan iedereen er getuige van zijn hoe twee Border Collies een hele kudde schapen in toom houden.

Spinnen
In de educatieruimte wordt geleerd hoe je zelf kunt spinnen en hoe je van wol een trui kan maken. Verder kan de jeugd ook knutselen met schapenwol of vilten en zijn er heerlijke boterkoeken en taarten te koop.

SIG
SIG dagbesteding Wisselwerk zal aanwezig zijn met allerlei ambachtelijke producten zoals kaarsen, keramiek, schilderijen, textielwerkjes en glas in lood. SIG is een organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking.

NME Beverwijk
Het Schaapscheerdersfeest wordt georganiseerd door NME Beverwijk. NME organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie in Beverwijk en omgeving. Voor meer informatie over ons programma kijkt u op www.nmeijmond.nl of volg de Baak op Facebook voor de komende activiteiten op de kinderboerderij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen