Speeltuin Kindervreugd kandidaat ‘goed doel’ voor McDonald’s Founder’s Day

Foto: Speeltuin Kindervreugd

Vorige maand maakte McDonald’s Beverwijk bekend om in het kader van Founder’s Day dit jaar weer een goed doel in de belangstelling te willen plaatsen. Voor het gekozen goede doel betekent dat veel promotie met daaraan gekoppeld ook opbrengsten van geldwervingsacties.

Zelf goede doelen aanmelden
Anders dan voorgaande jaren besloot McDonalds Beverwijk dit keer om de goede doelen als kandidaat aan te laten melden door sympathisanten van het goede doel of door het goede doel zelf.  Wat wel belangrijk was dat het ‘goede doel’ ook aan zou geven waaraan het geld (minimaal € 1000,-) besteed zou gaan worden.

Wim Meijer Fotografie_5I5A6624 MDC

Top-4
Uiteindelijk leverde deze aanmeldactie tientallen reacties en goede doelen op waaruit een Top-4 is samengesteld. Deze vier goede doelen zullen nu in de komende 2 weken de nodige aandacht gaan krijgen in de vorm van een  artikel waarin ze zich presenteren.

De vier doelen waar het om gaat zijn: Speeltuin Kindervreugd, Dagcentrum ’t Veer, Stichting Vrienden van Stef en de  Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade.

Na de meivakantie start McDonalds via Facebook een actie waarbij gestemd kan worden op de vier doelen. Het doel met de meeste likes wordt uiteindelijk hèt goede doel in oktober en kan rekenen op die lekkere financiële meevaller.

Speeltuin Kindervreugd
De eerste kandidaat die zich presenteert is Kinderspeeltuin Kindervreugd. Kindervreugd kent inmiddels een ruim 70-jarige geschiedenis. De speeltuin werd kort na de oorlog opgezet. Het bleek een initiatief met een lange adem:  niet weg te dènken en ook niet weg te krijgen. Ondanks beleidsbesluiten van de Gemeente (die er ooit uit kostenoverwegingen een openbare speelruimte van wilde maken met speeltoestellen van het niveau ‘wipkip’) en een forse brand in 2003, herrees Kindervreugd mooier dan ooit uit het as.

banner 2

Vrijwilligers
Dat zoiets lukte is enkel en alleen te danken aan het bijzondere team van circa 15 vrijwilligers dat al sinds 1989 ervoor zorgt dat de speeltuin letterlijk en figuurlijk blijft draaien. Dat blijven draaien is wel een verhaal van: op basis van een zo laag mogelijk budget iedereen zoveel mogelijk plezier verschaffen. En dat lukt dus: Kinderen betalen slecht één euro voor een middag of een ochtend in de speeltuin, en (groot)ouders of begeleiders zijn gratis. Voor € 19,- is het zelfs mogelijk om een gezinskaart te kopen waarvoor het hele gezin een heel jaar helemaal los kan gaan op al het speeltuig.

Nieuw speeltoestel
De uiterst lage prijzen beteken echter wel dat er weinig geld ‘in de pot zit’ om nieuwe attributen aan te schaffen. Tòch hebben de vrijwilligers van Speeltuin Kindervreugd nu hun oog laten vallen op een bijzonder speeltoestel, wat ‘hun’ speeltuin een extra dimensie zou geven: een speeltoestel met een natuurlijke uitstraling en volop klim- en klautermogelijkheden, met palen, touwen en plateau’s op resp. 1,5 en 2 meter hoogte, met in de hoek, als rustpunt, een wimwam.

invulling achter de heuvel
De schetsen voor het nieuwe speeltoestel zijn al klaar.

Op dit moment kent Speeltuin Kindervreugd een wat ‘dode hoek’ achter de glijbaantorens. Met de realisatie van het nieuwe speeltoestel komt ook deze hoek tot leven. Alleen… er is nog wel wat geld voor nodig. Daarom hopen de vrijwilligers van ‘Kindervreugd’ van harte veel stemmen te kunnen krijgen bij de McDonald’s Foundersday Verkiezing.

Voor wie wil stemmen: Volg nauwgezet de FB-pagina van McDonald’s Beverwijk en de nieuwspagina’s Beverwijk.Nieuws.nl en Heemskerk.Nieuws.nl In de komende 2 weken komen ook de andere 3 goede doelen voorbij. En dan… dan wordt ’t tijd om te stemmen.

Reacties

Cookieinstellingen