55+

Op stap met de BoodschappenPlusBus in mei naar o.a. Landgoed Hoenderdaell en Limmense Bloemendagen

Foto: Wim Meijer Fotografie

De uitstapjes van de BoodschappenPlusBus voor de maand mei zijn bekend. Zo wordt er o.a. een bezoek gebracht aan de Limmense Bloemendagen, Landgoed Hoenderdaell en vlindertuin Vlindorado in Waarland.

Hieronder het complete programma van de BoodschappenPlusBus van 2 tot en met 31 mei 2016.

Boodschappen/winkelen:

  • Boodschappen doen op het Martoterrein:  op maandag 2, 9, 23 en 30 mei (maandag 16 mei rijdt de bus niet!). Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties).
  • Martkdag in Heemskerk: Vrijdag 6, 13, 20 en 27 mei. Rondje over de markt met mogelijkheid tot boodschappen doen bij de Jumbo of even rondstruinen bij Action. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties).

Uitstapjes

  • Dinsdag 3 mei Limmen Bloemendagen
    Jaarlijks worden in Limmen de traditionele Bloemendagen georganiseerd. In het voorjaar wordt het dorp, met ongeveer 6.000 inwoners omgetoverd in een zee van lentebloemen. Vele mozaïeken en werkstukken gemaakt van hyacintenbloemen liggen door het hele dorp verspreid in de tuinen van de inwoners. Tijdens de rit maken wij een stop bij Maison la Chasseigne om te genieten van koffie/thee met appelgebak. U wordt opgehaald tussen 12.45 en 13.30 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 8,50 (inclusief 1 kopje koffie/thee met gebak).
    banner bowie
  • Woensdag 4 mei High Tea bij “Gewoon” in Wijk aan Zee
    Waarom onze High Tea zo leuk is? “Gewoon” serveert een high tea in verschillende gangen op gek ouderwets én nieuw bloemetjesservies. Alles is vers en natuurlijk huisgemaakt. Zij schenken onbeperkt verse thee en u kunt wel kiezen uit meer dan 50 soorten. De High Tea bestaat o.a. uit een soepje, hartige en zoete lekkernij. De High Tea duurt ongeveer 2 uur. U wordt opgehaald tussen 12.00 – 12.45 uur. Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 23,50 (inclusief High Tea)
  • Dinsdag 10 mei Informatiecentrum KUST in Petten
    De interactieve tentoonstelling Zand tegen Zee laat u zien, horen en beleven hoe we de kust tussen Petten en Camperduin hebben versterkt met zand, héél véél zand: zo’n 35 miljoen kuub! Daarnaast leert u alles over de dijken in Noord-Holland, hoe we waters noden hebben overleefd en over het waterbeheer nu en in de toekomst. Dit ontdekt u allemaal door te lezen, luisteren, kijken en te doen! U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.15 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 16,00 (inclusief entree, rondleiding en kopje koffie/thee)
  • Woensdag 11 mei Historische Driehoek (dagtocht)
    De Spannendste Tijdreis met stoomtram en boot verbindt de steden in de Historische Driehoek – Hoorn, Medemblik en Enkhuizen – met elkaar. De stoomtrams rijden tussen Hoorn en Medemblik, de boot vaart tussen Medemblik, het Zuiderzeemuseum en Enkhuizen. Een korte NS treinreis maakt de Historische Driehoek compleet. U wordt opgehaald tussen 08.00 en 08.45 uur i.v.m. vertrektijd boot Enkhuizen. Advies: neem een lunchpakket mee! Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 44,00 (inclusief boot, stoomtram en treinreis) Kosten met museumjaarkaart: € 23,00
  • Donderdag 12 mei Floricultura in Heemskerk
    U krijgt een rondleiding door de orchideeën kwekerij in Heemskerk. Na afloop drinken we gezamenlijk een kopje koffie of thee. Ook krijgt u een orchidee mee naar huis. U wordt opgehaald tussen 13.00 en 13.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten € 5,00 (inclusief kopje koffie/thee en orchidee)
    Wim Meijer Fotografie-banner-IMG_3993
  • Dinsdag 17 mei Vlindertuin Vlindorado in Waarland
    Een overdekt vlinderparadijs van ruim 1750 m² waar de vlinders vrolijk rondfladderen langs de vele bloeiende planten en waterpartijen. In februari 2014 is daar een nieuwe belevenis aan toegevoegd: de vogeltuin. Een grote inloop volière van 250 m² met vele kleurige tropische (zang)vogels. Ook is er begonnen vanaf 2014 met het kweken van papaya’s, papaya bladeren en het maken van biologische papaya thee. De vlinder- en vogeltuin vormen een prima combinatie met de tropische bloemen- en papayakwekerij. U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 31,50 (inclusief rondleiding, koffie, thee of limonade en een gevulde koek).
    Wim Meijer Fotografie_MG_0093
  • Woensdag 18 mei Tuincentrum De Boet in Hoogwoud
    De Boet in Hoogwoud is een begrip in Noord-Holland en ver daar buiten. Al meer dan veertig jaar komen tuinfans, doe-het-zelvers, woonliefhebbers, dierenvrienden en iedereen die het leuk vindt om lekker rond te struinen naar het gezellige tuincentrum. U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 16,50 (exclusief consumpties).
  • Donderdag 19 mei Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna (dagtocht)
    Landgoed Hoenderdaell een diervriendelijk natuurpark waar dieren zowel in gevangenschap als in de vrije natuur leven. De dierenverblijven in het dierenpark staan te midden van een prachtig uitgestrekt natuurgebied. U wordt opgehaald tussen 09.45 en 10.30 uur. Advies: neem een lunchpakket mee! Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 34,50 (inclusief entree)
    Wim Meijer Fotografie_hoenderdaell banner
  • Zondag 22 mei Rit met een historische tram vanuit Amsterdam
    Op de eigen trambaan kunt u het gevoel van toen met de kennis van nu beleven. De verlaten spoorlijn, tussen het statige Haarlemmermeerstation in Amsterdam en het dorpje Bovenkerk bij Amstelveen, biedt de ruimte aan een unieke verzameling historische trams en voert u langs het Amsterdamse Bos en diverse Amstelveense heemparken. We stappen onderweg uit bij het Amsterdamse Bos om een kopje koffie of thee te nuttigen. U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 16,50 (inclusief tramrit)
  • Dinsdag 24 mei Met de Jan Plezier naar Gasterij De Kruisberg
    Met de nostalgische paardentram door de duinen naar Gasterij de Kruisberg. In deze mooie omgeving geniet u van een pannenkoek naar keuze inclusief 1 drankje. U wordt opgehaald tussen 11.00 en 11.45 uur. Wij schatten in dat u rond 15.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 25,50 (inclusief rit met de Jan Plezier, pannenkoek en 1 (fris)drankje)
  • Woensdag 25 mei Stadswandeling Edam met een lunch
    Standswandeling Edam met voorafgaand een lunch in het historische L’Auberge Damhotel. Deze wandelroute begint bij het Edams Museum. De route loopt langs het rijke culturele erfgoed in het historische hart van Edam. De route is ongeveer 3 km. U wordt opgehaald tussen 10.45 en 11.30 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 32,50 ( inclusief stadswandeling en lunch)
  • Donderdag 26 mei Bowlen bij Bobs Uitgeest
    Tijdens dit sportieve uitstapje gaan we bowlen bij Bobs Party&Events. Gezellig met z’n allen op de bowlingbaan. Eerst een half uurtje bowlen, daarna een hapje en een drankje en als laatste weer een half uurtje bowlen. Doet u ook gezellig mee?! U wordt opgehaald tussen 13.15 en 14.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 14,00 (inclusief bowlen, hapje en een frisdrankje)
  • Dinsdag 31 mei Vaararrangement Museummolen Schermerhorn (dagtocht)
    De Museummolen is één van de elf overgebleven molens van het voormalig molencomplex van de Schermerpolder in een nog vrijwel onaangetast open polderlandschap in het centrale gedeelte van Noord Holland. Na de vaartocht brengen we een bezoek aan het Museum In ’t Houten Huis en, in overleg, is er een mogelijkheid om De Rijp te bezichtigen. Op het water is het altijd wat kouder. Daar de boot half open is, is het verstandig om warm gekleed te zijn. Er zijn ook plaids aan boord. U wordt opgehaald 09.15 – 10.00 uur opgehaald. Advies: neem een lunchpakket mee! Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 30,50 (inclusief vaararrangement, entree museum en molen)
    Maria-Lijntje 2(1) t houten huis

Voor alle genoemde uitstapjes kunt u zich nog inschrijven. Bel tussen 09.00 en 13.00 uur naar nummer  0251-22 22 22. Graag bij inschrijving aangeven als een rollator moet worden meegenomen. Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen