Kermis feestweek Beverwijk blijft dit jaar op Stationsplein

Foto: Wim Meijer Fotografie

Ondanks afblazen bouwproject Meerplein blijft Kermis (dit jaar) op het nieuw vormgegeven Stationsplein

Ondanks dat veel Beverwijkers het Meerplein als ‘dè gedroomde plek’ zien voor de jaarlijkse kermis gedurende de Beverwijkse feestweek, houdt de gemeente toch vast aan de eerder gekozen locatie op het nieuw ingerichte Stationsplein.

De discussie over de kermislocatie werd vooral gevoed door het afblazen van het bouwproject Meerplein. Dit was eerder de reden om de kermis naar het Stationsplein te ‘verbannen’. Volgens de gemeente is het nu echter te ‘kort dag’ om alles nog te verplaatsen naar het Meerplein, omdat alle attracties al zijn ingehuurd op hun bepaalde plaatsen op het Stationsplein. Toch hebben veel mensen, horecaondernemers, kermisexploitanten en burgers, raadsleden benaderd met het verzoek de kermis toch op het Meerplein te houden. Volgens hen is het de beste stek met de beste herinneringen.

Wim Meijer Fotografie_5I5A7601

Ondanks deze geluiden vindt dit jaar de kermis dus toch plaats op het Stationsplein. Na de Beverwijkse feestweek in augustus besluit de gemeenteraad of voor de toekomst een andere locatie beter is. Ook een terugkeer van de kermis naar het Meerplein is dan een mogelijkheid. Bij de keuze voor de locatie worden dan ondernemers, inwoners en kermisexploitanten betrokken, zo bepaalde de gemeenteraad donderdag 12 mei door het aannemen van een motie van D66.

Uit de bijna tweehonderd reacties op een Facebook-bericht van GroenLinks-fractievoorzitter Kees Berghuis bleek een duidelijke voorkeur van inwoners van Beverwijk voor het Meerplein.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen