Bijzondere vaartochten door de nachtelijke natuur van de Eilandspolder

Foto: Fred de Waart

Vlakbij Alkmaar ligt de Eilandspolder. Het is er stil en het wemelt er van de vogels. Het is nu een ideaal moment om daar in de boot van Landschap Noord-Holland van te genieten.

Verschillende vaartochten, door hetzelfde gebied, maar op verschillende momenten, overdag en na het vallen van de duisternis.

Dagvaartochten
Op zondag 12 of op zondag 26 juni zijn er vaartochten van 10.00-12.00 uur. Bij daglicht heb je vanuit de boot prachtig zicht op de vele dieren in dit poldergebied leven, op de vele  plantensoorten en de fraaie schilderrijke dorpjes zoals Driehuizen, Graft en De Rijp.

Avondvaartochten

  • Op zoek naar vleermuizen: Op vrijdag 17 juni van 22.00 uur tot middernacht vaart de boot van Landschap Noord-Holland de polder in en gaat op zoek naar vleermuizen.
  • Midzomernacht vaartocht: En ook op zaterdag 18 juni vaart de boot van 21.30-00.00 uur door de polder in de duisternis van de midzomernacht. Het vertrek is bij schemering, terwijl tijdens de vaartocht de nacht valt. Een bijzondere belevenis, want ’s nachts laat de natuur zich van een andere kant zien. Sommige moerasvogels laten zich ook in het donker horen en met wat geluk vliegen er vleermuizen.

Het vertrekpunt van alle vaartochten is: Werkschuur Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN  Driehuizen. Kosten: € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar. Reserveren is noodzakelijk en kan op www.gaatumee.nl.

Tip: Op het water is het vaak wat frisser, neem extra warme kleding mee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen