Geef jouw stem aan het Goede Doel voor de McDonald’s Founder’s Day

Foto: Wim Meijer Fotografie

Twee maanden geleden maakte McDonald’s Beverwijk bekend dat ze ook dit jaar weet een goed doel in de belangstelling wilden plaatsen in het kader van Founder’s Day.

Voor het gekozen goede doel betekent dat veel promotie met daaraan gekoppeld ook opbrengsten van geldwervingsacties die minimaal € 1000,- bedragen.

Top-4
Anders dan voorgaande mocht dit keer hele IJmond meebeslissen welk doel hiervoor in aanmerking zou komen. Men mocht zelf goede doelen aandragen, en dat gebeurde dan ook. Tientallen reacties kwamen binnen en daaruit is uiteindelijk een Top-4 is samengesteld, t.w. Speeltuin Kindervreugd, Dagbestedingscentrum ’t Veer, Stichting Vrienden van Stef en de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade.

Stemmen!
En in is het moment daar dat opnieuw iedereen mag meebeslissen. Via een poll die vandaag op de Facebookpagina van McDonald’s Beverwijk is geplaatst kan nu worden gestemd op je favoriete doel. Door op onderstaande poll-afbeelding te klikken kom je ook op juiste pagina om je stem uit te brengen.

poll button

Misschien nog even het geheugen opfrissen:

Speeltuin Kindervreugd
De inmiddels 70-jarige speeltuinvereniging draait geheel op een team van zo’n 15 vrijwilligers. Speeltuin Kindervreugd. Kinderen kunnen er spelen voor het minimale bedrag van slechts 1 euro, terwijl ouders en begeleiders gratis meekomen. De speeltuin moet het dan ook hebben van donaties als er een keer een nieuw speeltoestel nodig is. Met de actie van McDonald’s hoopt men voldoende financiële middelen binnen te halen om een nieuw ‘natuurlijk’ speel- en klimtoestel te kunnen realiseren op nog een stukje onbenut terrein van de speeltuin. (Kijk voor het hele verhaal op Speeltuin Kindervreugd)

1189banner 3

Dagbestedingscentrum ’t Veer
’t Veer zorgt voor dagbesteding van mensen met een verstandelijke beperking. Daarbij is de doelstelling om, binnen een ieders mogelijkheden, de mensen zoveel mogelijk dingen zelfstandig te laten doen. Voor die ‘zelfstandigheid’ is men echter vaak afhankelijk van hulpmiddelen. Een ‘duofiets’ is zo’n hulpmiddel. Een duofiets biedt de mogelijkheid voor een begeleider om naast de cliënt te zitten. En soms kunnen groepsgenoten ook met elkaar in de omgeving fietsen, wat goed is voor de conditie. Ook kan op de fiets ook een box of mand worden gemonteerd, zodat de cliënten zelfstandig boodschappen kunnen doen of spullen kunnen vervoeren. Het zal duidelijk zijn dat ’t Veer nu al droomt van een nieuwe duofiets dankzij de McDonald’s actie. (Kijk voor het hele verhaal op: Dagcentrum ’t Veer)

Banner small

Stichting Vrienden van Stef
De ‘Vrienden van Stef’ hebben ruim 4 jaar geleden de strijd aangebonden met het Ewing-sarcoom, een vorm van botkanker waaraan in november 2011 hun vriend Stef Peggeman overleed. Met hun stichting organiseren ze allerlei evenementen met als doel geld in te zamelen en dat beschikbaar te stellen voor onderzoek naar het Ewing-sarcoom. Daarmee hopen ze te bereiken dat de ziekte in de toekomst al in een vroeg stadium kan worden gediagnosticeerd en er snel een goed behandelplan kan worden opgesteld. (Kijk voor het hele verhaal op: Vrienden van Stef)

hoofdbanner

Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade
De levensreddende vrijwilligersorganisatie had als grote wens nieuwe rescue board aan te kunnen schaffen. Rescue boards zijn een soort van surfplanken, waarmee de life-guard snel ter plaatse kan zijn als er iemand in het water in nood verkeert. De lifeguardkan dan op de buik op de plank gaan liggen en al pendelend (een soort borst-crawl) naar het slachtoffer gaan. Een rescue board heeft voldoende draagvermogen om zowel de lifeguard als het slachtoffer te dragen. Daarnaast hoopt de reddingsbrigade dat, door de extra belangstelling via de McDonald’s actie ze ook meer nieuwe jeugdleden kunnen werven. (Kijk voor het hele verhaal op: Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade)

Wim Meijer Fotografie_5I5A7744

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen