Gratis rondleidingen in en rond Muziekfort Beverwijk op zondag 12 juni

Foto: Dutchphoto (via Landschap Noord-Holland)

In het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 juni openen diverse forten van de Stelling van Amsterdam hun deuren voor het publiek in het kader van ‘NATUURlijk forten!’

Dit geldt ook voor het ‘muziekfort’ aan de Sint Aagtendijk in Beverwijk. Op zondag 12 juni is het fort geopend van 11.00 uur tot 17.00u.  Daarbij worden er om 12.00u en om 14.00 uur rondleidingen gegeven.

Rondleiding
Een rondleiding bestaat uit een wandeling van een half uur door het fort en aansluitend een half uur op het forteiland en rondom de Fortwachterswoning en Genieloods. Er wordt informatie gegeven over de werkzaamheden die nog gaande zijn en de specifieke natuurwaarden van het fort waarbij vragen worden beantwoord zoals: Waarom horen knotwilg en overige beplanting hier van oudsher? En beton en natuur… past dat wel bij elkaar?

Gedurende de rondleidingen worden de gasten geïnformeerd door de specialisten Wil Groeneveld (Beheerder Stichting Popfort) en René Houtwipper (projectleider van Landschap Noord-Holland).

Zelf rondkijken
Naast de rondleidingen is het forteiland is vrij toegankelijk en kan men ook op eigen gelegenheid rondkijken. De toegang is gratis en er is koffie en thee verkrijgbaar (tegen betaling).

Schep de hefkoepel vrij!
Kinderen worden speciaal uitgenodigd om te komen helpen de hefkoepel vrij te scheppen. Schepjes zijn voorhanden en er is begeleiding aanwezig. Als al het zand is weggeschept kunnen de kinderen zelf door de koepel kijken.

Adres van het Muziekfort: Vuurlinie 1 in Beverwijk. Parkeren kan direct nabij het fort. Voor dit evenement is reserveren is niet nodig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen