Happy Weekend in Beverwijk, Wijk aan Zee en Heemskerk

Foto: Pixabay (bewerking WMF)

Iedere vrijdag publiceert Beverwijk.Nieuws.nl in samenwerking met 251tv de evenementenagenda van Beverwijk, Wijk aan Zee en Heemskerk

Zaterdag 25 juni

 • Samenloop voor Hoop: 24-uurswandelestafette van KWF Kankerbestrijding waarbij (ex)-kankerpatiënten en hun naasten worden gesteund en in het zonnetje worden gezet. Het wandelevenement is tevens bedoeld om geld op te halen ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en de bestrijding van kanker. Er wordt gelopen in park de Vlaskamp in de Broekpolder. Start om 14.00u. Verder tal van activiteiten, optredens en workshops. Meer informatie op de website www.samenloopvoorhoop.nl/heemskerk.
 • Vijverpop: Hét muziekfestival van Beverwijk, recht tegenover het Stadshuis, vrij te bezoeken voor iedere muziek liefhebber. Vijverpop wordt georganiseerd door Ome Pietje eten & drinken en Notelle Bar. Elk uur speelt een andere band live muziek vanaf het podium op het Stationsplein. Met Feijen5, Sven de Pianomen, Bunch on a Breakout en Santana Hot Collective. Naast muzikaal entertainment is er een foodtruck en zijn er meerdere bars. Aanvang: 16.00 uur.
 • Zomerfeest voor Dieren: een dag lang de huidieren in het zonnetje gezet bij Van Someren Dierenwereld met: dierenfotograaf (voor gratis foto), hondenkermis, snuffelkussens, Renske proeverij. Voor kinderen springkussen en gratis suikerspin. Adres: Strengweg 15 in Heemskerk.
 • Discozwemmen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar in Sportfondsenbad Beverwijk van 7 uur tot 9 uur. Het is de laatste keer voor de zomervakantie.  Adres: Kuikensweg in Beverwijk. Kosten: € 5,-
 • Kinderdisco in buurtcentrum het Spectrum aan het Lauraplein in Heemskerk. De disco heeft als thema ‘Zomerfeest’ en is bestemd voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Kosten: € 2,-
 • Muziek op het Water: Vanaf 21.00u livemuziek vanaf een ponton voor het terras van Bistro ‘t Schippersrijk, Lagendijk 3 in Uitgeest met Marsh & Friends. Toegang gratis.
 • Concert van de Funky Organizers in Cultureel Café Camille aan de Kerstraat in Beverwijk. Aanvang: 22.00 uur. Toegang gratis.

Zondag 26 juni

 • Tata Steel Marquetteloop: Jeugdlopen voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar en verder trimlopen voor alle leeftijden over 7, 14 en 21 kilometer, alsmede een wedstrijdloop (eveneens over 21 kilometer). Inschrijven vanaf 09.00u tot in sporthal de Waterakkers, Kerkweg in Heemskerk. Meer informatie kunt u vinden op de website www.avdem.nl
 • Samenloop voor Hoop: 24-uurswandelestafette van KWF Kankerbestrijding waarbij (ex)-kankerpatiënten en hun naasten worden gesteund en in het zonnetje worden gezet. Het wandelevenement is tevens bedoeld om geld op te halen ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en de bestrijding van kanker. Er wordt gelopen in park de Vlaskamp in de Broekpolder. Er is op zaterdag om 14.00u gestart. Vandaag om 14.00u de finish. Verder tal van activiteiten, optredens en workshops. Meer informatie op de website www.samenloopvoorhoop.nl/heemskerk
 • Sunday Fair Zomereditie: Volop marktkramen, een uitgebreid aanbod van mooie en bijzondere producten en diensten afgewisseld met muziek en straattheater. Het is zondag weer tijd voor de Sunday Fair op de Breestraat van 12.00 tot 17.00 uur.
 • Optreden van de Nostalgie Brassband tijden de dienst van 10.00 uur bij het Leger des Heils aan de Geysendorfferlaan in Beverwijk Na de dienst zullen zij ook nog een koffieconcert geven tot ongeveer kwart over 12. De toegang is gratis. Voor meer inlichtingen en aanmelden kan men bellen met 06-44535665 of kijken op de website  www.legerdesheils.nl/korpskennemerland 
 • Kinderdienst: van 10.30 uur tot 12.30 uur is er een kinderdienst bij de Evangelische Gemeente De Verandering in de Diezestraat 18 in Beverwijk. Er worden goocheltrucs bekeken, poppenspel en andere spelletjes.
 • Poppentheater Marius Prein geeft twee voorstellingen in de kasteeltuin Assumburg aan de Tolweg in Heemskerk. De 1e voorstelling begint om 13.00 uur en de tweede om 15.00 uur. Bij slechtweer wordt er in het bezoekerscentrum gespeeld. De voorstelling heeft als titel ‘Prullaria’. Toegang is gratis.
 • Walk in Concert tussen 13.00- 17.30 uur in Cultureel Centrum de Jansheeren. De organisatie is in handen van muziekschool Heemskerk.  Diverse optredens van een pop- en jazzband, een koor, harp en DJ ‘s. De toegang is gratis. Adres: Kerklaan 1, Heemskerk.
 • Kienen: Op zondag 26 juni wordt er van 14.00 tot 17.00 uur een gezellige kienmiddag georganiseerd in Buurtcentrum de Schuilhoek. In totaal worden er drie kienrondes gespeeld. Daarnaast is er ook nog een loterij. Iedereen is deze middag van harte welkom.  De kosten (inclusief deelname 3 spelrondes plus loterij) bedragen € 7,50 per persoon.Het adres van Buurtcentrum de Schuilhoek, van Brockhorststraat 1, Heemskerk. Voor meer info bel met Ria Zieltjens, tel. 0251-253054
 • Lezing over de V-2: Lezing door Hans Walrecht in luchtoporlogmuseum Fort Veldhuis in Heemskerk over de Duitse V-2 raket . Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar en houders van een veteranenpas gratis. Adres: Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis, Genieweg 1, 1967 PS  Heemskerk.

Jouw evenement op ‘Happy Weekend’
Wie met een activiteit opgenomen wil worden in de weekend-evenementenagenda kan een mailtje sturen met de relevante informatie van het evenement (adres, tijd, kosten, waar aanmelden, eventueel adres website) naar [email protected] of naar [email protected]. Graag met de vermelding ‘weekendagenda’ plus datum van het evenement als onderwerp. Om het evenement te kunnen verwerken moet het uiterlijk op de donderdagavond voorafgaand aan het betreffende weekend binnen zijn.

 

 

 

 

 

Reacties