Lezing in Fort Veldhuis de eerste in Nederland neergestorte Spitfire

Foto: Wikipedia

Op zondag 10 juli houdt Sander Woonings een lezing over de eerste in Nederland neergestorte Spitfire.

Nog voor Nederland bij de Tweede Wereldoorlog betrokken raakte crashte er al een Spitfire op ons grondgebied. Het was een fotoverkenner die een missie naar Duitsland uitvoerde maar door Duitse jagers werd onderschept. Helaas overleefde de piloot dit gevecht niet. Sander Woonings, secretaris van onze zuster Stichting ARGA heeft jarenlang onderzoek naar deze Spitfire crash gedaan en daar ook een boek over geschreven.

De spreker
Sander Woonings is werkzaam bij het Ministerie van Defensie. Daarnaast is hij secretaris en onderzoeker bij de ARGA, Aircraft Research Group Achterhoek.

De lezing op zondag 10 juli in Fort Veldhuis begint om 14.00 uur in de presentatieruimte van het museum.

Tentoonstelling
Verder kan men de tentoonstelling “Fort bij Veldhuis 1914-1918” bezoeken. Dit is een door Tom van Hooff ingerichte tentoonstelling met foto’s, documenten en andere voorwerpen die betrekking hebben op de Stelling van Amsterdam en Fort Veldhuis gedurende de Eerste Wereldoorlog, is nog gedurende het gehele seizoen te zien.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar en houders van een veteranenpas gratis.

Adres: Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”, Genieweg 1, 1967 PS  Heemskerk.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen