Gevleugelde vriendjes (Bewoners van Animal Farm, deel 7/slot)

Foto: Wim Meijer Fotografie

Denk je bij dierentuinen meteen aan groot wild zoals leeuwen, olifanten of giraffen, bij het Beverwijkse Animal Farm gaat men meer voor het kleine en toegankelijke zoals neusbeertjes, steppevosjes, witstaart stekelvarkens, dwergmangoesten, Chinese boomeekhoorntjes, schildpadden, pijlgifkikkertjes en leguanen.

Eerder liet ik jullie al kennismaken met het steppevosje, leguanen, Chinese boomeekhoorntjes, dwergmangoesten, witstaartstekelvarken en neusbeertjes. Vandaag is de lens gericht op de ‘gevleugelde vriendjes’ in Animal Farm.

Er loopt heel wat rond in Animal Farm. En hadden we de afgelopen week vooral aandacht voor alles wat loopt en kruipt, vandaag kijken we naar was ‘loopt’, zwemt en vliegt’. En dat is heel wat, want we komen in deze mini-dierentuin allerlei vogel en eendensoorten tegen. Veel lopen en zwemmen vrij rond, zoals de zwarte zwanen, Indische streepkopzwanen, mandarijneenden en muskuseenden. En de wat meer exotische vogels vinden we in de afgesloten volières of achter glas, zoals de de ‘welbespraakte’ blauwgele ara, de eveneens pratende en fluitende Rosé Kaketoe, en de om zijn fluitkunsten bekendstaande Japanse nachtegaal. rose kakatoeBehalve deze eenden- en vogelsoorten en de andere dieren die de afgelopen week voorbij zijn gekomen zijn er in Animal Farm in Beverwijk nog meer dieren te zien. Hoogste tijd om er ook zelf eens langs te gaan. Je vindt Animal Farm aan het Willem Alexanderplantsoen in Beverwijk. De mini-dierentuin is dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur. Op zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur. De toegang is gratis.

Voor meer informatie over Animal Farm klik op http://www.animalfarm.nl/Wim Meijer Fotografie_IMG_0656 Wim Meijer Fotografie_IMG_0635 Wim Meijer Fotografie_IMG_0686 Mandarijneenden-banner Wim Meijer Fotografie_IMG_0665 Wim Meijer Fotografie_IMG_0714

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen