Column van de Dag / Black-eyed Susans

Foto: Bibliotheek IJmond Noord / Pixabay

De tiende ‘Column van de Dag’ van Bibliotheek IJmond Noord. Iedere twee weken aandacht voor een bijzonder boek, een bijzondere uitgave of ander boekennieuws. Dit keer een leestip: Black-eyed Susans door Julia Heaberlin

Laat je niet op het verkeerde been zetten door de Engelse titel. Dit boek is gewoon vertaald in het Nederlands.

Hoofdpersoon in deze weergaloze thriller is Tessa. Zij is de enige overlevende van een seriemoordenaar die haar samen met drie andere meisjes gedumpt had in een graf omgeven door de plant Ruige rudbeckia, in het Engels ‘Black-eyed Susans’ genoemd. De bloemen spelen een belangrijke rol in het boek. Vanwege de bloemen waar ze mee bedekt zijn, worden alle dode meisjes Susans genoemd. Maar ook Tessa is een Susan.

Al snel wordt er een verdachte opgepakt en ter dood veroordeeld. Dit voornamelijk door de belastende verklaring van Tessa. Zestien jaar later nadert zijn executie. Tessa is er echter niet meer zo zeker van dat hij de dader is omdat er regelmatig en op totaal verschillende plekken perkjes met ‘Black-eyed Susans’ verschijnen. En wat is er gebeurd met Tessa’s jeugdvriendin Lydia die haar steun en toeverlaat was en van de een op de andere dag uit haar leven verdween?

Een spannende thriller van het allerhoogste niveau. Het verhaal heeft de lezer van begin tot eind in zijn klauwen en laat je niet meer los. De manier van schrijven van Heaberlin is meesterlijk en zij weet de spanning van begin tot eind hoog te houden waardoor dit boek simpelweg niet weg te leggen is. Er wordt gewisseld tussen het heden en Tessa in 1995, vlak voor de veroordeling. Zeer spannend boek, een van de beste in zijn soort! Must read voor thriller fans!

Klik HIER voor de link naar het boek.Black Eyed Susans_flappen.indd

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen