Nepvuurwapens niet te onderscheiden van echt

Foto: 251tv

In deze nieuwe aflevering van het programma ‘Geboeid’ besteedt mediapartner 251tv samen met de politie aandacht aan nepvuurwapens.

Regelmatig vinden er incidenten plaats met  nepvuurwapens. Soms zijn het zogenaamde ‘balletjespistolen’, soms ook puur ‘onschuldig’  speelgoed, maar vaak niet van echt te onderscheiden. En dáárion schuilt het gevaar.

In een tijd met veel dreiging van aanslagen, leidt het dragen van nepwapens soms tot letterlijk levensbedreigende situaties. Daarom is de politie een landelijke campagne begonnen met als titel ‘Nepwapens van straat’ gericht op jongeren. Vaak blijkt dat jongeren niet beseffen dat de politie op afstand niet het verschil kan zien tussen echte wapens of nepwapens. Het gevolg kan zijn dat een agent met zijn échte wapen ‘terug’-schiet en pas later moet constateren dat de ‘bedreiging’ een nepwapen betrof.

In ‘Geboeid’ laat mediapartner 251tv de politie aan het woord en laat zien dat het verschil tussen ‘echt’ en ‘nep’ wel heel erg klein is.

Meer 251TV-producties (TV uit de hele regio twee-vijf-een) zijn te bekijken via YouTube, Facebook, Twitter en Ziggo Kanaal 42 (digitaal) of Kanaal 45 (analoog).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen