Herfst… misschien wel ’the most beautiful time of the year’ (#5)

Foto: Wim Meijer Fotografie

Een week lang nemen Beverwijk-, Heemskerk- en Velsen.Nieuws.nl je mee de natuur in, die in de maand november kleurrijker is dan in welke jaargetijde ook.

Herfst in de duinen gedurende het ‘Gouden uur’
Dat de herfst een kleurrijk jaargetijde is mag de laatste dagen met deze fotoserie wel duidelijk geworden zijn. Maar het kan nog altijd kleurrijker, namelijk: als je de herfst fotografeert gedurende ‘het gouden uur’.

Voor de meeste fotografen is het een bekend verschijnsel, maar voor de niet-fotografen onder ons nog even een kleine uitleg: de dag kent eigenlijk twee ‘gouden uren’, namelijk het eerste en het laatste uur van de dag dat de zon schijnt. Het zonlicht krijgt dan een speciale warmte, waardoor kleuren veel dieper worden. Dat, in combinatie met langgerekte schaduwen levert dat vaak heel bijzondere foto’s op. Zeker de moeite waard om een keer vroeg op te staan om dat bijzondere uurtje mee te maken, bij voorkeur in een mooie natuurlijke omgeving, zoals het Noord Hollands Duinreservaat of de Amsterdamse Waterleidingduinen.

De bijgaande foto’s zijn de resultante van zo’n vroeg ochtendwandeling, en tonen nog maar een keer aan dat er niets gaat boven een mooie herfst, bij voorkeur gedurende het ‘gouden uur’.wim-meijer-fotografie_pano-herfst-gouden-uur-1wim-meijer-fotografie_pano-herfst-gouden-uur-2 wim-meijer-fotografie_herfst-gouden-uur-3 wim-meijer-fotografie_gu_5 wim-meijer-fotografie_pano-herfst-gouden-uur-4

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen