Column van de Dag / Zet ’n veer op je hoed!

Foto: Pixabay

Iedere twee weken verzorgt Barbara Middendorp en met een knipoog geschreven mode-column op Beverwijk-, Heemskerk- en Velsen.Nieuws.nl. Vandaag komt zij in haar derde column met een mooie advies:

Zet een veer op je hoed!
Het kan niemand ontgaan zijn: Het afgelopen weekend hebben de stoomboten vanuit Spanje overuren gedraaid om de goedheiligman en zijn Pietjes, ook dit jaar weer, te verwelkomen in Nederland.
Waar de gespannen en blije kindergezichtjes een aandoenlijk beeld vormden bij de intochten die overal plaats vonden, waren in de maanden daarvoor de discussies tussen de ‘grote mensen’ via o.a. social media iets minder ehhhh….aandoenlijk, zullen we maar zeggen.

Nu gaat deze column natuurlijk niet over de zwarte Pieten discussie maar wél over kleding,  en da’s ook zo’n ‘dingetje’ waar iedereen wel een mening over heeft, en dan bij voorkeur over àndermans kleding.

“Zag je die broek die Ans aanhad, tssssss” of “ Die trui van Els, dat kan toch écht niet als je zo’n figuur hebt”! Hoe vaak betrappen we onszelf erop dat we eigenlijk allemaal wel (beter) weten hoe iemand anders eruit zou moeten zien?
En eigenlijk… is dat dus helemaal niet leuk! Want misschien heeft Ans die broek gewoon aan omdat ze hem zelf wél mooi vind en voelt Els zich op haar gemak in die trui omdat ze een tikkie onzeker is over haar figuur ( of gewoon omdat haar jurk nog in de wasmachine zat, dat zou ook nog kunnen!)

Kamervragen
Persoonlijk heb ik de afgelopen jaren een kleine aversie ontwikkeld tegen witte leggings, ik ben hem zat en ik vind dat eigenlijk niemand erin opknapt. Datzelfde geldt voor pantykousjes….in mijn ogen ook zo’n ‘duister iets’ waar eigenlijk in de Tweede kamer eens vragen over gesteld zouden moeten worden.
Maar misschien heeft die mevrouw die witte legging gewoon onder dat jurkje aan omdat ze zich dan nèt even dat stukkie zekerder voelt over haar benen. Of zijn die pantykousjes een paniekoplossing omdat vlak voor vertrek de ladders in de panty vlogen.

Waar bemoei ik me eigenlijk mee als ik me ga bemoeien met wat iemand anders in mijn ogen anders zou moeten doen? Wat veel leuker is, is het zien van mensen die zich happy voelen in hun kleding. Je zeker voelen in wat je aan hebt is het mooiste accessoire dat je kunt dragen! Hoe leuk is het niet als je een compliment krijgt over je kleding en hoeveel leuker is het niet om iemand dat compliment te geven.

Soms kan het dagelijks leven al ingewikkeld genoeg zijn, en dan kan een kledingstuk waar jij je prettig in voelt nou net bepalen hoe je jezelf op zo’n moment voelt, prettig of juist totaal ongemakkelijk. En daar hoeft niemand iets van te vinden behalve jijzelf!

Dus, hoe leuk ik een debat tussen Mark Rutte en Diederik Samson over witte leggings en pantykousjes ook zou vinden…ik trek mijn motie in!

Laten we gewoon een voorbeeld nemen aan Piet, een veer op ons hoed, dansend de kamer door, grapjes maken en complimentjes geven en ons vooral niet op een negatieve manier met elkaar bemoeien…..we hebben vast wel iets leukers te doen!wim-meijer-fotografie_5i5a3826

Kijk voor meer over Barbara en haar mode op de Facebookpagina Helene By Barbara

Reacties