Zestien Beverwijkse ondernemers op bezoek in Tweede Kamer

Beverwijkse ondernemers in Tweede Kamer
Foto: Barbara Middendorp

Afgelopen dinsdag, 24 januari, is er een groep van zestien Beverwijkse ondernemers richting de Tweede Kamer in Den Haag gegaan.

Mark Harbers en Aukje de Vries
Op uitnodiging van de VVD gingen zij  een gesprek aan met Tweede Kamer leden Mark Harbers (VVD) en Aukje de Vries (VVD)over economie en ondernemen.

‘We waren van tevoren best zenuwachtig, dit soort gesprekken zijn voor ons geen dagelijkse kost’, aldus één van de ondernemers, ‘ maar al snel bleken deze zenuwen nergens voor nodig’.

Tata Steel, banken, belastingen en zzp’ers
Er zijn een aantal onderwerpen besproken en niet alleen werden er problemen en knelpunten benoemd, er werd ook gezamenlijk gekeken naar oplossingen. Onderwerpen zoals het belang van Tata in onze regio, banken en het verstrekken van kredieten, belastingen en ook de wetgeving rond de zzp’ers kwamen allemaal aan bod.

Na het ruim anderhalf uur durende gesprek kregen de ondernemers ook nog een kijkje achter de schermen tijdens een rondleiding door de Tweede Kamer.

Haags bakkie uit Beverwijkse mok
Voor zowel politiek Den Haag als de ondernemers uit Beverwijk gaat het een spannend jaar worden met de landelijke verkiezingen en de renovatie van het centrum in Beverwijk. Maar na afgelopen dinsdag is het de ondernemers meer dan ooit duidelijk geworden dat keihard je best doen en samenwerken het aller belangrijkste is. De ondernemers en de Kamerleden zullen dan ook zeker met elkaar in contact blijven. Dat werd beklonken met een verre van Haags bakkie uit de Beverwijkse koffiemok.

Mark Harbers (VVD) en Aukje de Vries (VVD) aan de koffie uit Beverwijkse mokken.

Reacties