Koninginnenmarkt op Julianaplein sfeervol slotstuk Tata Steel Chess Tournament

Foto: Koninginnemarkt

Zondag 29 januari vormt de Koninginnenmarkt op het Julianaplein in Wijk aan Zee weer het traditionele slotstuk van wellicht het meest prestigieuze schaaktoernooi van het jaar.

Rond de klok van 18.00 uur zal burgemeester Freek Ossel de winnaar van het Tata Steel Chess Tournament 2017 huldigen door hem de speciaal door beeldhouwster Sjanneke van Herpen ontworpen medaille om te hangen. Het is voor de derde keer dat deze medaille wordt uitgereikt.Tijdens de huldiging zal het koor Vrijuit-zingen een speciaal optreden geven voor de gehuldigde winnaar.Verder wordt de Koninginnenmarkt omlijst door theater en muziek door lokale muzikanten en theatermakers. De Stichting Activiteiten Wijk aan Zee zorgt voor de snert en de  Verhalendames zijn met drie dichters aanwezig om schaakgedichten op maat te maken. De groep WaZCo ) verzorgt een bijzonder optreden met liedjes van Immigranten en schaakmeester Robert Ris is vanaf 16.30 uur aanwezig voor simultaan schaken voor jong en oud.

Tenslotte staat er op deze zondagmiddag nog een onverwachte act op het programma, met het schaken als centraal uitgangspunt.

De Koninginnenmarkt begint om 16.00 uur en zal duren tot 19.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen