Bollenvelden in volle bloei voor miljoen Paastoeristen

Foto: Wim Meijer Fotografie

Volgens NBTC Holland Marketing trekt ons land gedurende deze Paasdagen rond de 950.000 buitenlandse bezoekers. Dat is ruim 10% meer dan vorig jaar, toen zo’n 850 duizend buitenlanders onze landsgrenzen passeerden.

Behalve de buitenlanders zijn er ook nog ongeveer 300 duizend Nederlanders die in eigen land op vakantie, waarmee het totaal aantal vakantiegangers gedurende de Paasdagen op ongeveer 1,2 miljoen komt te liggen. De grootste massavan die toeristen zal zich naar verwachting richten op de kustgebieden en de bollenstreek. De afgelopen week was er al sprake van toenemende drukte rond Lisse, waar Keukenhof en de rondom liggende bollenvelden zorgden voor dagelijkse files met toeristen uit alle windstreken. Gedurende de Paasdagen zal dat alleen nog maar meer zijn.

Maar, toegegeven, het mag dan misschien een kwestie worden van zweten en geduld hebben voordat je er bent, maar àls je eenmaal bij ‘die bollen’ bent dan vergeet je snel de ongemakken en kun je genieten van een natuurlijke kleurenpracht die bijna ongekend is.

Kleine tip: de kleuren van de bloemen kunnen nog zo warm zijn, de temperatuur wordt naar verwachting toch wat minder. Volgens het KNMI wordt het dit weekend wisselvallig weer, met maxima rond de 11 graden. Maar ach, je moet maar zo denken: een ‘selfie’ in bontjas, temidden van een bollenveld geeft ook een mooi plaatje.

Hieronder een indruk van hoe de bollenvelden in Noord- en Zuid Holland er op dit moment bij liggen. 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen