Beleef het stilste plekje van Noord-Holland!

Foto: Henk van Bruggen

Landschap Noord-Holland organiseert vaartocht door muisstille Eilandspolder, het domein van de grutto, de boerennachtegaal en de veldleeuwerik

Met zo’n kleine miljoen buitenlandse toeristen en nog zo’n 300 duizend landgenoten die hun vertier zochten in op onze vaderlandse paden en lanen zou je denken dat er toch geen rustig stukje natuur meer te vinden zou zijn. Nog sterker, het hóeft niet eens Pasen te zijn. Ook op een gewone mooie zondag in de lente wordt je voordat je het weet voor de sokken gereden door fietsers of loop je in file met andere wandelaars.

Geluiden van de natuur
Maar er is nog hoop! Speciaal voor de liefhebbers van rust organiseert Landschap Noord-Holland op zondag 23 april van 10-12 uur een vaartocht door de Eilandspolder. Daar kom je bijna niemand tegen en is het ouderwets stil. Nou ja, behalve de geluiden van de natuur die overal zijn te horen. De grutto’s laten luidkeels van zich horen! En als je goed luistert is daar zelfs de boerennachtegaal, of de veldleeuwerik die blijkbaar niks anders heeft te doen dan de hele dag hoog in de lucht te zingen…

Deze vaartocht maken we met een kleinere boot uit het Ilperveld. Die heeft plaats voor maar 16 personen, dus wie het eerst komt…”

Aanmelden kan via www.gaatumee.nl . Kosten € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar. Vertrekpunt: Werkschuur Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN  Driehuizen nabij Alkmaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen