Bijna klaar!

Drie dagen lang is er keihard geploeterd door honderden vrijwilligers om voor de 70e keer letterlijk vorm te geven aan het Bloemencorso van de bollenstreek. Vanmiddag zijn ze klaar en beginnen de praalwagens aan hun eerste etappe richting Noordwijkerhout.

Ieder jaar opnieuw is het een gigantisch karwei. Letterlijk miljoenen bloemen moeten hun plaats vinden op de praalwagens en de luxe wagens die deel uitmaken van de traditionele stoet die zaterdag voor de 70e keer vanuit Noordwijk koers zet naar Haarlem. Honderden vrijwilligers gebruikten maar liefst 1.750.000 krammen om alle bloemen te bevestigen in de zee van pur-schuim, dat samen met veel karton en zo’n 2,5 ton staal per praalwagen, moet zorgen voor niet alleen de fraaie vormgeving, maar ook voor de stevigheid van de constructies.

De klus is dus bijna geklaard. Vanmiddag dus eerst naar Noordwijkerhout waar vanavond het ‘verlichte corso’ te bewonderen is. Morgen de grote tocht naar Haarlem. En zondag zijn alle wagens te bezichtigen op de Gedempte Oude Gracht in Haarlem.

Voor een foto-impressie van de 2e opbouwdag: klik op de hoofdfoto!

 

Reacties