Groene Lintjes voor meest groene en duurzame initiatieven

Foto: GroenLinks

Tot en met 22 mei kan iedereen weer groene en duurzame initiatieven nomineren voor een ‘Groen Lintje’, een blijk van waardering op initiatief van GroenLinks Beverwijk en Heemskerk. De Groene Lintjes worden op zaterdag 10 juni uitgereikt in het kader van Wereldmilieudag (5 juni)

GroenLinks wil met de uitreiking van groene lintjes de onderwerpen milieu en duurzaamheid op een positieve manier in het nieuws brengen.

Blijk van waardering
Het Groene Lintje is een blijk van waardering voor inwoners, organisaties en (kleine) bedrijven die actief bijdragen aan een duurzaam en groen Heemskerk, Uitgeest, Beverwijk of Wijk aan Zee.  Het Groene Lintje wordt al sinds 2008 uitgereikt. In 2016 ontvingen o.a. de vrijwilligers van de kasteeltuin Assumburg, Beek als Bron en St. Vergroot de hoop een Groen Lintje.

Groen Superlintje
Omdat het dit jaar voor de 10e keer is dat de Groene Lintjesregen wordt georganiseerd wordt er, naast de ‘gewone’ Groene Lintjes ook een Groen Superlintje uitgereikt. Dat moet voor iemand zijn die zich de afgelopen jaren meer dan buitengewoon heeft ingezet voor milieu en duurzaamheid. Nominaties zijn welkom!

Nomineren
Iedereen kan duurzame en groene initiatieven nomineren voor een Groen Lintje en het Groene Superlintje. Dit kan door uiterlijk 22 mei 2017 een mail met een korte motivatie te sturen naar [email protected] of [email protected].

De inzendingen worden beoordeeld op diverse criteria. Onder meer op de vraag of het initiatief vernieuwend is voor Heemskerk en/of Beverwijk en of het anderen inspireert om mee te doen aan een duurzaam en groen Heemskerk en Beverwijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen