De mensen achter Stichting Welzijn Beverwijk (#4)

Foto: SWB

Wie werken er allemaal bij Stichting Welzijn Beverwijk? Doen ze dit als vrijwilliger of beroepsmatig? Wat houdt het werk precies in? En wat drijft ze om dit werk te doen? De komende tijd zullen medewerkers zichzelf voorstellen en over hun werk bij de stichting vertellen.

Deze keer vertelt Tineke Fraij haar verhaal. Al bijna twee jaar werkt zij twee ochtenden in de week als vrijwilliger bij de balie van Wijkcentrum Prinsenhof. “Ik doe dit inmiddels alweer bijna twee jaar”, verteld Tineke. “Mijn werk bestaat uit het beantwoorden van de telefoon en werkzaamheden voor BeverwijkvoorElkaar, zoals het bijhouden van de deelnemerslijsten van de maaltijden, het bijhouden van de kas, het boeken van deelnemers aan uitstapjes van de PlusBus, matchen van vrijwilliger en hulpvrager voor WelZoHandig en bij toerbeurt bellen voor de Telefooncirkel. Daarnaast plaats ik nieuwsberichten op de website van de stichting en op de Facebookpagina van zowel Stichting Welzijn Beverwijk als van BeverwijkvoorElkaar.”

Over waarom ze dit werk is gaan doen vertelt Tineke: “Na een reorganisatie ben ik helaas boventallig verklaard en had geen zin om hele dagen thuis te zitten. Ik ben me toen gaan oriënteren op vrijwilligerswerk omdat ik me nuttig wilde maken. Toen ik me hiervoor meldde bij de Vrijwilligerscentrale en aangaf dat ik als vrijwilliger vooral op zoek was naar administratief werk omdat ik dat altijd heb gedaan, bleek dat ze op zoek waren naar een baliemedewerker voor Wijkcentrum Prinsenhof. Dit leek me heel leuk om te doen en dat is het ook. Het werk is afwisselend, je ontmoet mensen en het geeft veel voldoening als bijvoorbeeld deelnemers van de PlusBus laten weten dat ze hebben genoten van een uitstapje of mensen aangeven altijd te genieten van de eettafel als ze hiervoor komen betalen aan de balie.

Ik kan iedereen aanraden vrijwilligerswerk te gaan doen. Na mijn ontslag had ik het gevoel nutteloos te zijn en er niet meer toe te doen. Door mijn vrijwilligerswerk ben ik gaan inzien dat je ook met onbetaald werk nuttig kan zijn voor de maatschappij. Natuurlijk gaat mijn voorkeur uit naar een betaalde baan, maar zolang dit niet lukt blijf ik met veel plezier dit werk doen”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen