Wandelen door het kleurrijke en waterrijke Limmer Die

Foto: Henry Butter

Langs de A9, tussen Akersloot en Limmen, ligt een bijzondere natuurplek: het Limmer Die. Eenmaal per jaar biedt de boswachter van Landschap Noord-Holland en ieder de mogelijkheid om samen met hem dit gebied nader te bekijken en te beleven.

Op zondag 28 mei dan is het zover. Wie dat wil kan met de boswachter vanaf 10.00 uur op pad om zelf het kleurrijke Limmer Die te ervaren en te zien hoeveel planten er bloeien. Genieten van de gele vlekken van de ratelaar die hier massaal groeit en van roze velden van de echte koekoeksbloem. Ook het wit van het zeldzame veenpluis valt op. En bijzonder zijn ook de vele orchideeën die er groeien.

Verder gaat men met de boswachter op zoek naar het bevertjesgras, een heel fotogeniek plantje.

Tijdens de excursie (die ongeveer 2 uur duurt) is er ook aandacht voor de toekomstige afslag van de A9 voor het gebied.

Het startpunt is als volgt te vinden: Neem vanaf de Kennemerstraatweg  tussen Heiloo en Limmen de afslag bij Fletcher hotel naar de Lage Laan richting de A9. Ga dan over het viaduct van de A9 met de bocht naar rechts  en  beneden bij de parallelweg linksaf. Aan het einde van de weg parkeren.

Het is verstandig om laarzen of stevige schoenen aan te trekken.

Kosten: € 7,- en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers € 4,- en € 2,- voor hun kinderen tot 12 jaar. Reserveren is noodzakelijke en kan op www.gaatumee.nl.