Waterdieren zoeken bij Kinderboerderij de Baak

Foto: NME

Op woensdagmiddag 31 mei organiseert NME Beverwijk en Heemskerk een zoektocht naar waterdiertjes in de beek bij kinderboerderij de Baak.  op zoek naar waterdieren!

Gedurende deze (gratis) activiteit gaat het NME samen met de aangemelde jeugd, en ‘gewapend’ met schepnetten, bakken, loeppotjes en zoekkaarten, op zoek naar het leven in de beek bij kinderboerderij de Baak. Hierin leven heel veel verschillende waterdieren. In deze periode van het jaar zijn er volop kikkervisjes, larven van de waterjuffer en stekelbaarsjes te vinden.

Benodigdheden
Het NME zorgt  voor een schepnet, een bak en een loeppotje. Op de zoekkaart kunnen de kinderen steeds nazien welk diertje ze hebben gevangen. Ze zullen zeker versteld staan van de grote hoeveelheid verschillende diertjes die in het water leven.
Vanzelfsprekend worden de diertjes na de vangst weer voorzichtig losgelaten in het water.

Oude kleren en laarzeen
Het is aan te raden om laarzen en oude kleding aan te trekken. Iedereen is welkom en deelname is gratis!

Vrijwilligers gezocht
Regelmatig organiseert het NME het lesprogramma Waterdieren voor scholen. Hiervoor is steeds behoefte aan vrijwilligers die klassen kunnen begeleiden in hun zoektocht naar waterdieren. Wie dat leuk vindt en tijd heeft om dat te doen kan zich aanmelden via [email protected].

Dit geldt ook voor een ieder die expertise heeft op een ander gebied van natuur, milieu of duurzaamheid en die kennis graag deelt met anderen.

NME Beverwijk
NME Beverwijk en Heemskerk organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie in Beverwijk en Heemskerk. Voor meer informatie kijk op www.nmeijmond.nl, of neem contact op via [email protected].

Volg kinderboerderij de Baak op Facebook en blijf op de hoogte van de komende NME activiteiten.

Reacties