Broedmachine moet culturele broedplaats van Beverwijk worden: “Springplank voor kunstenaars”

Foto: NH Nieuws

Voor het eerst krijgen jonge creatievelingen in IJmond een plek waar ze kunnen zich kunnen ontplooien. De Broedmachine wordt de eerste culturele broedplaats in Beverwijk. “Een plek waar mensen en hun ideeën kunnen groeien.”

(bron: NH Nieuws)

Kunstenaars, theatermakers en muzikanten kunnen er onder één dak werken aan hun toekomst en onderneming. Het initiatief is afkomstig van kunstenaarsorganisatie Young Art.

Artistiek leider Wim Aardenburg van Young Art maakt bij de ingebruikname van het pand al snel de vergelijking met een sportclub. “Het is bedoeld voor mensen die een springplank nodig hebben om professioneel te kunnen worden”, zegt hij tegen mediapartner NH Nieuws.

Experimenteren
“Daarnaast willen we jongeren uit de omgeving een plek bieden waar ze kunnen experimenteren, leren en langzaam kunnen ontdekken waar hun passie ligt”, aldus Aardenburg.

Het idee achter het concept is simpel: creatievelingen worden lid en krijgen in het pand van de Broedmachine een plek om zich te ontplooien en te weken aan hun projecten. Dat varieert van muzikale producties tot schilderijen of kunstwerken.

Volgens kunstenaar Mike Schouten moet het uitkomst bieden aan een hoop creatievelingen. “Alle puzzelstukjes komen nu wel samen”, zegt hij. “We hadden al eens een thuisbasis, maar dit is groter. Het is een plek waar je het hele jaar door aan je onderneming kan werken”, aldus Schouten.

Voor het interview klik op: NH Nieuws

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen