McDonald’s Beverwijk 25 jaar in de IJmond

Foto: McDonald's Beverwijk

Op maandag 17-7-2017 is het exact 25 jaar geleden dat Peter Blomberg als franchisenemer het 75e restaurant van McDonald’s in Nederland opende aan de Parallelweg in Beverwijk.

Als we praten over 25 jaar geleden dan moeten we terug naar een heel ander Beverwijk, zeker waar het de Parallelweg betreft. McDonald’s Beverwijk vestigde zich aan een levendige meubelboulevard, en tegenover de Zwarte Markt die in de negentiger jaren z’n hoogtijdagen beleefde.

Terugloop meubelboulevard en Zwarte Markt
Inmiddels is wel duidelijk geworden dat ook een veelbelovende locatie terug kan lopen. De meubelboulevard wordt al jarenlang geplaagd door dalende belangstelling, met als gevolg dat veel van de meubelwinkels zijn gesloten en de meubelboulevard uitmunt in leegstand. En ook de Zwarte Markt, inmiddels omgedoopt in ‘De Bazaar’ haalt op geen stukken na meer de bezoekersaantallen van pakweg 10 tot 15 jaar geleden.

Bouw van McDonald’s Beverwijk in 1992 (foto: McDonald’s Beverwijk)

Hoewel deze ontwikkelingen ongetwijfeld ook bij McDonald’s voelbaar moeten zijn geweest, blijkt dat de vestiging  van ’s werelds grootste keten van fastfoodrestaurants in Beverwijk het niet primair hoeft te hebben van passanten.

Sociale activiteiten
McDonald’s Beverwijk heeft zich in de afgelopen 25 jaar namelijk een duidelijke plaats verworven binnen de lokale gemeenschap van de IJmond, niet alleen als kindvriendelijk restaurant voor een vaak feestelijke low-budget maaltijd, maar ook als sociale en regio-betrokken ondernemer. Zo organiseert McDonald’s Beverwijk regelmatig allerlei sociale activiteiten, waaronder jaarlijks een actie voor een lokaal ‘goed doel’ in het kader van ‘Founder’s Day’.

Team Reddingsbrigade Wijk aan Zee ‘goede doel’ van Founder’s Day 2016

McDonald’s als werkgever
Daarbij is McDonald’s ook voor de IJmond en serieuze werkgever voor veel jongeren die hun eerste carrièrestappen maken in het lokale fastfoodrestaurant. Op dit moment heeft McDonald’s Beverwijk maar liefst 128 medewerkers en dat kan in de toekomst alleen maar meer worden. Dat heeft alles te maken met de openingstijden van McDonald’s en het steeds uitbreiden van de service. Zo is het restaurant nu 24/7 geopend, wordt er ook aan tafel bediend en wordt er ook gesproken over de mogelijkheid van thuisbezorgen.Crew Reünie Ontbijt
Vijf jaar geleden, in het kader van het 20-jarig jubileum, pakte Peter Blomberg fors uit met o.a. de uitgave van een echte ‘Glossy’. En ook dit jaar laat hij niet onopgemerkt voorbijgaan. Zo was er vandaag al een speciaal ‘Crew Reunie Ontbijt’ voor alle (ex)-medewerkers van het restaurant. Hoeveel dat er geweest zijn? Het zou een mooie quizvraag zijn geweest. Vooralsnog moet ik het antwoord schuldig blijven, maar op basis van gegevens uit 2012 zouden het er wel eens rond de 1500 kunnen zijn.

Glossy McDonald’s 2012

Prijsvraag
Over een quiz gesproken: In het kader van het 25-jarig jubileum organiseert McDonald’s Beverwijk een speciale prijsvraag waar iedereen aan mee kan doen, en waar mooie prijzen aan zijn verbonden, zoals:

  • Een VIP memberclub concert naar keuze in de Ziggo Dome met diner en parkeren
  • Een VIP Family Diner voor maximaal 6 personen bij McDonald’s Beverwijk
  • Alleen: Wees er snel bij! Dit weekend nog dit PDF-formulier (McDonalds-Beverwijk-25-jaar-QUIZ-A5) uitprinten, invullen en inleveren bij McDonald’s Beverwijk.

Donatie aan Ronald McDonald VU Huis Amsterdam
En ook aan het 25-jarig jubileum koppelt McDonald’s Beverwijk een goed doel. Van iedere McFlurry die het restaurant in de maand juli verkoopt wordt € 0,25 gedoneerd aan het Ronald McDonald VU Huis Amsterdam.

Het is een initiatief, geheel in de stijl van Ray Croc’s (oprichter McDonald) beroemdste quote: “We have an obligation to give something back to the community that gives so much to us”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen