Wijk aan Zee krijgt eigen munt

Foto: NH Nieuws

Na een eigen ‘burgemeester’, een eigen vlag en een stropdas heeft Wijk aan Zee sinds gisteravond ook een eigen munt: de Zilveren Leeuw.

(bron: NH Nieuws)

De munt is een initiatief van Aart Hiemstra en is een ludieke actie van Wijk aan Zee om zich op ludieke wijze  af te zetten tegen Beverwijk, waarmee de kustplaats al meer dan tachtig jaar een fusiegemeente vormt. De munt werd gemaakt door Gerard van Schie, Jan van der Land en Fons Heine.

Smaakmarkt
Oud-burgemeester Han van Leeuwen mocht de eerste munt gisteravond in ontvangst nemen tijdens de eerste Smaakmarkt van deze zomer. Het is voor het vijfde jaar dat in Wijk aan Zee de Smaakmarkt wordt georganiseerd op iedere vrijdagavond van de maanden juli en augustus.

President
“Na het aantreden van Han van Leeuwen als burgemeester leerde hij ons geweldige dorp kennen en probeerde er grip op te krijgen door zichzelf als president van de republiek Wijk aan Zee & Beverwijk te benoemen. Han droeg het dorp een warm hart toe en daarvoor willen we hem in het zonnetje zetten”, aldus de initiatiefnemers.

Ruilmiddel
De ‘Zilveren Leeuw’ kan o.a. als ruilmiddel worden gebruikt gedurende de Smaakmarkten in Wijk aan Zee. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen