Beverwijk Uit de Kunst brengt heel cultureel Beverwijk op de been

Foto: Beverwijk uit de Kunst

Op zaterdag 16 en zondag 17 september 2017 vindt de achtste editie plaats van de tweejaarlijkse culturele manifestatie Beverwijk Uit de Kunst.

Vele honderden mensen in Beverwijk maken muziek, dansen, spelen toneel, fotograferen, schrijven of houden zich bezig met beeldende kunst, als professional of als amateur. Beverwijk Uit de Kunst is de etalage van het culturele leven in Beverwijk en Wijk aan Zee waar deze artistieke talenten zich aan het begin van een nieuw cultureel seizoen aan het publiek presenteren.

Beverwijk Uit de Kunst vindt plaats aan de voet van de Wijkertoren. Op zeven podia en twee pleinen is er een rijkelijke gevuld programma voor jong en oud met optredens, voorstellingen, workshops en demonstraties.

Smaakfestijn Preuvival
Behalve genieten van kunst en cultuur kan men gedurende Beverwijk Uit de Kunst ook stijlvol eten en drinken. Gedurende deze twee dagen herleeft het preuvival. Beide dagen zijn er uiteenlopende proeverijen en uiteraard een diner die het geheel niet alleen een bijzondere culturele maar ook een unieke culinaire belevenis maken.

Kerkplein logische keuze
De keuze voor het Kerkplein als locatie voor Beverwijk Uit de Kunst is nagenoeg vanzelfsprekend. Op het Kerkplein zijn een groot aantal culturele organisaties gehuisvest zoals het Kennemer Theater, Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Cultureel Café Camille, KEK Kunstexposities Kerkplein, Amateurbeeldendkunstenaarsvereniging St. Lucasgilde , Pop en Musicalkoor Take it Easy en Stichting Kunst en Cultuur. Daarnaast is de Grote Kerk (Wijkertoren) een van de meest markante gebouwen van Beverwijk.

Programma
Hieronder een schema met alles wat men kan verwachten gedurende de twee dagen Beverwijk Uit de Kunst:Kijk voor meer informatie op de website van Beverwijk Uit de Kunst

Reacties