Moeders uit Broekpolder ‘goede doel’ McDonald’s Founder’s Day

Moeders uit Broekpolder Claudia Oudshoorn (l) en Gitta Schweitzer (r)
Moeders uit Broekpolder Claudia Oudshoorn (l) en Gitta Schweitzer (r)
Foto: Wim Meijer Fotografie

Op vrijdag 6 oktober viert McDonald’s Beverwijk Founders Day. Op deze dag wordt de oprichter van McDonald’s, Ray Kroc, herdacht.

De filosofie van de grote voorman van de wereldberoemde hamburgerketen was letterlijk: “We have an obligation to give something back to the community that gives so much to us.” ofwel ‘We moeten iets terugdoen voor de samenleving die ons zoveel heeft gebracht’. Vanuit die gedachte organiseert McDonald’s Beverwijk ieder jaar op Founder’s Day een actie voor een lokaal goed doel. Dit jaar, op vrijdag 6 oktober (en de hele maand oktober) is dat goede doel ‘Moeders uit Broekpolder’(MuB).  
Moeders uit Broekpolder (MuB)
Voor veel Beverwijkers en Heemskerkers behoeven de ‘Moeders uit Broekpolder’ weinig introductie. Weliswaar bestaat MuB pas sinds 2013, maar in die afgelopen 4 jaar hebben Claudia Oudshoorn en Gitta Schweitzer met hun organisatie al een onuitwisbare indruk nagelaten met een groot aantal door hen georganiseerde feesten en evenementen. Hierbij sneed het mes steeds aan meerdere kanten, omdat de opbrengsten altijd bestemd waren voor goede doelen.

Evenementen
De echte start van MuB kwam in december 2013, toen Claudia, samen met twee andere ‘moeders’, succesvolle Magisch Kerstfestival organiseerden. Daarna volgden meer evenementen zoals Ladies Bingo’s, Kids Bingo’s, Tweedehands Markten, Fairs en niet te vergeten de Spookhuis Zombie Farm Night of Darkness.

Sponsoren, vrijwilligers en bekende Nederlanders
Inmiddels hebben Claudia en Gitta een groot netwerk opgebouwd met sponsoren en met bedrijven en personen (vrijwilligers) waarop ze vaak kunnen terugvallen bij het organiseren van evenementen. Ook een aantal bekende Nederlanders verleenden al eerder hun medewerking aan MuB, zoals Ali B, Wolter Kroes, Karin Bloemen, Huub Stapel, Olga Commandeur en Ard Schenk. Dit alles heeft ertoe geleid dat MuB al een flinke lijst heeft opgebouwd met ‘goede doelen’ die in de afgelopen 4 jaar hebben kunnen profiteren van de opbrengsten van de MuB-evenementen.

McDonald’s Founder’s Day actie
Dit jaar heeft McDonald’s Beverwijk ervoor gekozen om MuB en Stichting Vrienden van het RKZ te laten profiteren van de jaarlijkse Founder’s Day actie. Deze houdt in dat de complete omzet die wordt gerealiseerd op vrijdag 6 oktober tussen 12.00 uur en 13.00 uur ten goede komt aan dit doel. Daarnaast stopt McDonald’s Beverwijk gedurende de hele maand oktober van elke verkochte McFlurry € 0,15 in de pot!

Stichting Vrienden van het RKZ
Van de totaalopbrengst gaat meteen 50% naar de Stichting Vrienden van het RKZ, die het geld weer zullen inzetten voor de realisatie van de nieuwe buitenspeelplaats op het balkon van de jeugdafdeling van het Rode kruis Ziekenhuis. De andere 50% gebruikt MuB voor de organisatie van een lokaal evenement in het voorjaar van 2018 waarvan de opbrengsten ook weer bestemd zullen zijn voor de Stichting Vrienden van het RKZ.

Achter de toonbank met de burgemeester
En nu dus de taak om op 6 oktober een zo hoog mogelijke omzet te realiseren. En daarvoor zullen  ‘Moeders’ Gitta en Claudia ook flink aan de ‘bak’ moeten… letterlijk! Dus achter de toonbank,bestellingen opnemen, afrekenen en hamburgers en Franse frietjes bakken. Dat hoeven ze overigens niet alleen te doen, want ze worden daarbij geassisteerd door o.a. Martijn Smit, de burgemeester van Beverwijk.  En daarnaast zal er ook nog een ‘Mystery Guest’ aanwezig zijn.

Op de foto met zes ‘Super Heroes’
Met  de actie tussen 12.00 uur en 13.00 uur is de Founder’s Day nog niet afgelopen. Vanaf 15.30 uur zijn er bij McDonalds namelijk 6 ‘Super Heroes’ aanwezig, die maar al te graag met de jeugd op de foto aan. De foto’s worden later gratis downloadbaar aangeboden via Beverwijk.Nieuws.nl. 

Kijk voor meer informatie over Moeders uit Broekpolder op de Fabookpagina MuB https://www.facebook.com/moedersuitbroekpolder/

Ook is het mogelijk om een leuk idee over een evenement of een goed doel aan te melden. Dat kan via de e-mail: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen