Familiecircus Barani in Velsen-Noord

Foto: Barani

Vanaf vandaag, woensdag 11 oktober, heeft familiecircus Barani zijn tent opgezet aan de Grote Hout of Koningsweg in Velsen-Noord voor vier voorstellingen.

Circus Barani  is een klein familiecircus dat nu voor het vijfde achtereenvolgende seizoen een eigen show heeft.  Het circus wordt gerund door de familie Robert Zinnecker die met elkaar zorg draagt voor alle acts, variërend van dierennummers en jongleeracts tot luchtacrobatiek en de nimmer ontbrekende circusclown.

Nieuw circus
Het is een opvallende prestatie, in een tijd waarin juist veel grote circussen ophouden te bestaan (recentelijk nog het 150 jaar oude Barnum & Bailey) om een nieuw circus op te starten. Toch was het precies datgene wat Robert Zinnecker in 2013 deed na eerst enkele jaren te hebben meegereisd met andere circussen.

Dat veel circussen zijn opgehouden te bestaan heeft uiteraard te maken met de hoge kosten die een groot circus met zich meebrengen, met de gelukkig nu achter ons liggende crisis, en mogelijk ook met het verbod op wilde circusdieren dat op 15 september 2015 in is gegaan. Het zijn stuk voor stuk dingen waar Circus Barani goed op heeft ingespeeld.Kleinschalig
Zo bestaat complete team van het circus uit puur de familieleden (6) die met elkaar verantwoordelijk zijn voor alle acts. En wat de dieren betreft: dus geen leeuwen, tijgers en olifanten, maar geiten, duiven, honden en pony’s. Niet alleen voldoet het circus daarmee aan de wet, maar het scheelt ook enorm in de kosten, omdat wilde dieren meer en specialere voeding nodig hebben en natuurlijk ook grotere verblijven.

Dat Robert Zinnecker met deze kleinschaligheid de juiste formule te pakken heeft mag blijken uit het feit dat Circus Barani nu al zijn vijfde seizoen beleeft en geniet van een nog steeds groeiende belangstelling.

Deze week staat Circus Barani dus in Velsen-Noord op de Grote Hout of Koningsweg. De voorstellingen zijn op:

  • Woensdag 11 oktober 2017 15:00 uur
  • Donderdag 12 oktober 2017 Geen voorstelling.
  • Vrijdag 13 oktober 2017 17:00 uur
  • Zaterdag 14 oktober 2017 15:00 uur
  • Zondag 15 oktober 2017 14:00 uur

Kortingsbon
Graag een keer kennismaken met dit unieke circus op een voordelige manier? Print de onderstaande kortingsbon uit en je betaalt slechts € 10,- per persoon (kinderen € 7,-). Veel plezier! 

Reacties