Rabobank IJmond kijkt terug op geslaagde RaboWeek

Foto: Reinder Weidijk

‘Het was een geweldige week met inspirerende activiteiten voor jong en oud’, aldus Jakob Klompien, directievoorzitter van Rabobank IJmond.

‘Het Fashion & Food Event in de A9 Studios zorgde wederom voor een mooie verbinding tussen leden en ondernemende klanten. Iedereen heeft zijn beste beentje voorgezet om er een geslaagd event van te maken. Aan de vele enthousiaste reacties te merken is dat zeker gelukt.’

Herman Wijfels
Inspirerend was het woord dat bleef hangen na de bijeenkomsten over circulaire economie en gezonde voeding, thema’s die aansluiting op de nieuwe Rabobank-campagne ‘Growing a better world together’. Topeconoom Herman Wijfels was naar Landgoed Duin & Kruidberg gekomen om aan een volle zaal met ondernemende klanten uit te leggen dat we op een andere manier naar de economie moeten kijken: circulair in plaats van lineair. Hij deed een luide oproep om in actie te komen, want de tijd dringt. ‘Onze voorraden raken uitgeput en de lucht, het water en de grond steeds verder vervuild. Daar moeten we wat aan doen. Tenzij we echt denken dat we kunnen verhuizen naar Mars.’ Na zijn betoog ging Wijffels in gesprek met een panel bestaande uit Hans van den Berg (Tata Steel), Ton van der Scheer (OV IJmond) en Machiel van Westerhoven (Rigo Verffabriek).

(foto: Ron Pichel)

Wilfred Genee
Halverwege de RaboWeek kwam de kersverse winnaar van de Televizier-Ring Wilfred Genee naar de IJmond om te vertellen hoe belangrijk gezonde voeding is. ‘We gaan pas anders naar gezondheid kijken bij ingrijpende levensgebeurtenissen, zoals een zwangerschap of ernstige ziekte. Terwijl gezond eten en drinken heel simpel is. Iets meer water, fruit, groente en variatie kunnen al een groot verschil maken. Daarnaast is het van belang goed naar je eigen lijf te kijken en te ontdekken wat voor jou het beste werkt. Sinds ik bewuster eet – niet vullen maar voeden – voel ik mij veel energieker.’ Lieke Verhofstad nam de aanwezigen mee in de wereld van de Rabobank Foundation, een professionele ontwikkelingsorganisatie die boeren in de derde wereld helpt op eigen benen te staan. Haar stichting gaat de mondiale voedselproblematiek te lijf door duurzame investeringen te doen en microkredieten te verstrekken.

(foto: Ron Pichel)

Game Event
Jongeren kwamen volop aan hun trekken tijdens het Game Event in het Rabobank IJmond Stadion. Op deze avond draaide alles om vloggen, gamen en YouTuben. Publiekstrekkers waren de populaire vloggers Yarasky en HetGamePortaal, die zoveel volgers hebben dat ze bijna niet meer rustig over straat kunnen. De senioren werden net als vorig jaar getrakteerd op ouderwetse gezelligheid onder leiding van de mobiele adviseurs André Castricum en Albert Mol. Second Opinion, de theatergroep waar André deel van uitmaakt, speelde op veler verzoek de hilarische voorstelling ‘Een avondje thuis’.

(foto: Reinder Weidijk)

Foto’s van de RaboWeek IJmond zijn te vinden op www.facebook.nl/raboijmond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen