GroenLinks stelt kandidatenlijst vast voor Gemeenteraadsverkiezingen

Foto: GroenLinks - FB

Woensdag 29 november hebben de leden van GroenLinks Beverwijk/Wijk aan Zee de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Eerder was al besloten dat Haydar Erol, de huidige wethouder, de lijst zou aanvoeren.

“Ik ben enorm trots dat mijn partij zo’n goede kandidatenlijst heeft vastgesteld. Er zit zoveel ervaring, kennis en gedrevenheid in deze kandidaten. Ik kijk daardoor met veel vertrouwen uit naar de verkiezingen en de raadsperiode die erop volgt. Met deze lijst kunnen we grote successen boeken”, aldus Haydar Erol.

  • Voor Kees Berghuis, nr.2 van de lijst en de huidige fractievoorzitter, staat samenwerking en betrokkenheid tussen gemeente en inwoners voorop en daarom wil Kees volop aan de slag met het aanpassen van het bestuurlijk proces zodat inwoners daar een niet te passeren plaats in krijgen.
  • Nieuwkomer en eerste vrouw op de lijst op plaats 3 is Tekla Hulscher. Tekla heeft veel ervaring opgedaan in de landelijke politiek. Met die kennis in huis kan ze in Beverwijk een interessante bijdrage leveren voor de veiligheid, het onderwijs, de economie( starters) en de cultuur.
  • Pieter van Popta (nummer 4 van de lijst) kon als raadslid laten zien dat hij onderwerpen grondig en deskundig aanpakt. Vooral als het om het sociale domein en de financiën gaat is Pieter kundig en lekker kritisch. Ook de komende jaren wil hij zich ervoor inzetten dat de gemeente verantwoord met de financiële middelen blijft omgaan.
  • Wie Kees Vroonhof (nr. 5 van de lijst) zegt, denkt aan Wijk aan Zee. De toekomst van Wijk aan Zee wordt de komende periode bepaald door het nieuwe bestemmingsplan. Als het aan Kees ligt komt er alleen woningbouw die het authentieke karakter van het dorp niet aantast, maar juist versterkt.
  • Co den Hartog staat op nr. 6 van de lijst en hoopt natuurlijk dat GroenLinks genoeg stemmen krijgt om ook in de raad zijn steen te kunnen bijdragen. Verantwoorde en eerlijke politiek is voor hem erg belangrijk. Dat betekent veel aandacht voor een integere bestuursstijl en goed luisteren naar de inwoners.

De lijst telt in totaal 18 kandidaten, waarvan 10 vrouwen en 8 mannen. Ook de jongeren onder de dertig zijn goed vertegenwoordigd.

De andere kandidaten in lijstvolgorde zijn:
Ron Hopman, Misha van Tol, Monique van Balen, Michelle Koolen, Elisabet Sluis, Erwin Spuybroek, Coby Olijnsma, Filiz Erol, Ayinda de Gooijer, Tineke Grapendaal, Simone Simon en Carolina van der Aa.

Nieuws.nl politiek onafhankelijk
Aan alle andere politieke partijen binnen Beverwijk: Nieuws.nl is absoluut politiek onafhankelijk. Dit betekent dat ook andere partijen een beroep mogen doen op publicatie van nieuwsfeiten en/of van hun standpunten in de vorm van bijvoorbeeld een column. Neem hiervoor contact op via de e-mail: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen