Optimaal herfst beleven gedurende fluisterboot-excursie

Foto: John Stuart

Met volle teugen genieten van de herfst in het open landschap van de Eilandspolder waar in dit jaargetijde vaak enorme troepen vogels bij elkaar zitten. Het kan tijdens een vaartocht met de nieuwe fluisterboot van Landschap Noord-Holland op zondag 10 december van 11.00-13.00 uur.

Sommige bezoekers genieten het meest van de Eilandspolder als het herfst is. De laagstaande zon kleurt het goudgele riet intens en de wolkenluchten zijn vaak schitterend. En nu zijn er meer vogels te zien dan in het voorjaar. Duizenden kieviten, goudplevieren en smienten. Als die af en toe opvliegen levert dat fascinerende beelden op! Wat kan een mens genieten….

Warme kleding en verrekijker
Zo’n vaartocht in de herfst is fantastisch, wel met de kanttekening dat warme kleding geen overbodige luxe is. Daarbij is het verstandig om een verrekijker mee te nemen. Dan zie je nog veel meer!

Het startpunt is de werkschuur aan de Oudelandsdijk 1a ten zuiden van Driehuizen (tussen Alkmaar en Akersloot). Aanmelden is nodig en kan via www.gaatumee.nl  Kosten € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen