Burgemeester en wethouders Velsen op bezoek bij Nova College MyTec

Foto: Nova College

Het College van Burgemeester en Wethouders Velsen heeft dinsdagmiddag de opleidingen MyTec bezocht van het Nova College aan de Laurens Baecklaan in Beverwijk.

Doel van het bezoek was kennismaken met de onderwijsvernieuwing van de mbo opleidingen Elektrotechniek, Procestechniek en Werktuigbouwkunde volgens het MyTec concept samen met bedrijven in de regio binnen Techport.

Nadat een welkomstwoordje van Hans Snijders, voorzitter College van Bestuur Nova College, waren  het voorlichter Lucas Land, programmamanager CIV Techport MBO Edward Straus en Cor Stam namens de MyTec-bedrijven, die de vernieuwingen presenteerden die zeven jaar geleden zijn ingezet met de opleidingen Elektrotechniek, Procestechniek en Werktuigbouwkunde volgens het MyTec principe.

MyTec
MyTec is een initiatief binnen de samenwerking Techport Industries, waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord-Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Binnen het MyTec model volgt een student een opleiding – bijvoorbeeld Allround operationeel technicus – en leert daarnaast ook de beginselen van Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde. Bedrijven hebben namelijk behoefte aan vakmensen op een bepaald gebied, die van aangrenzende beroepen ook kennis hebben.

Theorie en praktijk samen in één opleiding
Studenten MyTec opleidingen vertelden daarna hoe zijn hun MyTec opleiding ervaren en namen het gezelschap trots mee op een rondleiding langs de praktijkvoorzieningen op school.
Tom Commandeur en Bart Werkhoven, studenten Nova College MyTec tweede leerjaar: “Met een algemene basis vanuit de mavo was het een hele stap om theorie en praktijk in MyTec zo samen te krijgen in de opleiding. Wij zijn hierover super enthousiast en merken in ons tweede jaar dat de bedrijven ons tijdens de opleiding een goede stageplek bieden maar erna graag ook een baan aanbieden.”
Sven de Loos en Dave van Egmond, studenten Nova College MyTec vierde leerjaar vullen aan: “Met de voorbereidende projecten in onze eerste jaren is het laatste jaar echt een soepel jaar.”

Pareltje
Frank Dales, burgemeester Velsen, aan het eind van het werkbezoek: “Fijn dat wij een open kijkje in de keuken mochten hebben. Wij zijn erg onder de indruk van de onderwijsinnovatie en zien in de MyTec-opleidingen van het Nova College ‘een pareltje voor de regio.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen