Fluistertocht langs duizenden vogels in Eilandspolder bij Driehuizen

Foto: Henk van Bruggen

Uniek als je er kunt schaatsen, maar voorlopig lijkt Koning Winter het behoorlijk af te laten weten en moeten we in de Eilandspolder bij Driehuizen genoegen nemen met een vaartocht. Maar ook dat is geen straf!

Ver weg van alle drukte kun je hier tot je zelf komen en genieten van de natuur en de stilte. Hoewel duizenden vogels met hun gesnater de rust soms behoorlijk kunnen verstoren….

Ganzen, smienten en goudplevieren
Tijdens een vaartocht met de nieuwe fluisterboot van Landschap Noord-Holland kunt u volop genieten van de natuur in de Eilandspolder. De horizon is hier ver weg en overal zijn vogels te zien. Soms verbreken die de stilte op een vredige manier. Dan klinkt het gegak van de ganzen of het fluiten van de smienten. En daar vliegt een troep vogels op met melancholieke kreten. Het zijn goudplevieren die hier in het winterhalfjaar zijn te vinden. Prachtige vogels!

Warme kleding en verrekijker
De vaartocht vindt plaats op zondag 14 januari van 11.00-13.00 uur. Een vaartocht in de winter is een mooie belevenis, maar alleen als u warme kleding draagt. Het is verstandig een verrekijker mee te nemen. Dan ziet u nog veel meer! Het startpunt is de werkschuur aan de Oudelandsdijk 1a ten zuiden van Driehuizen. Aanmelden is nodig en kan via www.gaatumee.nl  Kosten € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen