Tata Steel viert 100-jarig jubileum

Foto: Tata Steel

In een jaar waarin de spanningen hoog oplopen vanwege de op handen zijnde fusie van Tata Steel Europe met het Duitse Thyssen Krupp viert het IJmuidense staalbedrijf zijn 100-jarig jubileum.

Met de lancering van de speciale jubileumwebsite www.100jaarstaal.nl heeft Tata Steel in IJmuiden vanmorgen het startsein gegeven voor de viering van het 100-jarig jubileum van het staalbedrijf in de IJmond.

100 verhalen
Op de website staan onder meer persoonlijke verhalen van medewerkers, omwonenden, klanten en andere relaties. Een deel daarvan in de vorm van teksten en een deel in de vorm van video- en geluidsopnames. De reeks wordt gedurende het jaar aangevuld, om uiteindelijk uit te groeien tot een collectie van 100 verhalen.

20 september
Er staan in 2018 verschillende jubileumactiviteiten op het programma, met als hoogtepunt een reeks festiviteiten rond 20 september, de dag waarop in 1918 de NV Koninklijke Nederlandsche Hoogovens en Staalfabrieken is opgericht. Dat het staalbedrijf jarig is, kan sinds dit weekend geen bezoeker meer ontgaan. Op de monumentale glazen luchtbrug van het Dudok Huis (het hoofdkantoor in IJmuiden) is met folie het jubileumlogo en de tekst “100 jaar staal in de IJmond” aangebracht.

(foto: Tata Steel)

Innovatief en duurzaam
Directievoorzitter van Tata Steel Nederland Theo Henrar geeft aan trots te zijn op het feit dat het staalbedrijf al 100 jaar lang zo’n belangrijke rol speelt in zowel de regionale als landelijke economie.  “We zijn uitgegroeid tot een van de meest innovatieve en meest duurzame staalbedrijven ter wereld”, aldus de directievoorzitter die tevens het beleid van Tata Steel op het gebied van duurzaamheid onderstreept: “Op het gebied van staal maken op een zo duurzaam mogelijke manier, met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot, behoren we tot de wereldtop”.

Theo Henrar trots op medewerkers
Speciale aandacht geeft Theo Henrar aan de medewerkers van het staalbedrijf, die op dit moment een periode van grote onzekerheid doormaken als gevolg van de ophanden zijnde fusie van Tata Steel Europe met het Duitse Thyssen Krupp.
“Het meest trots ben ik op onze medewerkers. Wat hen typeert is een tomeloze ambitie en het vermogen om slimme, creatieve oplossingen te bedenken om continue te blijven innoveren. Onze medewerkers staan aan de basis van de innovatiekracht van dit bedrijf. Zij staan dan ook centraal tijdens het vieren van ons jubileum. En wie hier ook op bezoek komt, van ministers tot klanten, steeds weer hoor ik terug dat het hen opvalt hoe bevlogen en trots op ons bedrijf onze medewerkers zijn. Ik kijk ernaar uit om samen met onze medewerkers en al onze relaties dit jaar tot een onvergetelijk jubileumjaar te maken”, aldus de directievoorzitter die het komende jaar vermoedelijk nog regelmatig met zijn gewaardeerde medewerkers  aan tafel zal zitten.

Directievoorzitter van Tata Steel Nederland Theo Henrar tijdens de FNV-manifestatie op 20 december jl. (foto: Wim Meijer Fotografie)

Reacties