Lucasgilde exposeert kleurrijk werk bij Heemskerkse golfclub

Foto: Lucasgilde

Meer dan 20 leden van amateur teken- en schildervereniging het Lucasgilde uit Beverwijk hebben in 3 maanden tijd een collectie schilderijen gemaakt speciaal voor de Heemskerkse golfclub.

Het is een kunst om met zoveel verschillende mensen en evenzoveel verschillende handschriften een interessant expositiebeeld te verzorgen. De kunstenaars konden daarom een keuze maken uit de volgende drie thema’s:

  • Sport in beweging: waar niet alleen de golfsport expressief in beeld is gebracht, maar ook ander sporten aan bod komen.
  • Restaurant in kleur: schilderijen variërend in street-art stijl tot hyperrealistische uitvergrotingen van details.
  • Abstract expressionisme: en dan met name de variant Colourfield, een belangrijke kunststroming uit de jaren 80.

Deze laatste serie abstracten hebben een bijzondere museale presentatie gekregen op de begane grond met als topstuk een groot gezamenlijk werk. In het restaurant en omgeving hebben de andere werken een mooie plaats gevonden. Expositie en restaurant zijn tijdens de openingsuren (7 dagen per week van 09.00 uur tot 18.00 uur) vrij toegankelijk voor publiek (adres: Communicatieweg 18, 1967 PR, Heemskerk). Verdere informatie op de volgende websites:  www.heemskerksegolfclub.nl  en www.lucasgilde.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen