Vijf voorstellingen in drie dagen met toneel, cabaret en veel muziek in Kennemer Theater

Foto: Joris van Bennekom

Het Kennemer Theater in Beverwijk kent de komende dagen weer een mooi en druk programma met de toneelstukken ‘Roem’ en ‘Spiegels’, cabaret van Benjamin van der Velden en muziek met The Bootleg Sixties en Nederpop All Stars.

Victor Reinier en Renée Soutendijk in ´Roem`
donderdag 5 april om 20.15

Ger Thijs, een van de belangrijkste toneelauteurs van ons land en onder meer bekend van het prachtige ‘De Kus’, schreef speciaal voor steracteurs Victor Reinier en Renée Soutendijk een treffend toneelstuk: ´Roem`.

‘Roem’ neemt het publiek mee naar de wereld van de BN’ers. Wat doet bekendheid met iemands karakter? En wat gebeurt er als de held van zijn voetstuk valt? Als het personage van een acteur (Victor Reinier) uit een serie geschreven wordt stort zijn wereld in. Decennialang was hij de held met wie iedereen gezien wilde worden. De fans stonden in de rij voor zijn handtekening of foto. Zijn ontslag maakt daar een bruut einde aan en hij gaat wanhopig op zoek naar psychische hulp. De behandelend psychiater (Renée Soutendijk) doet haar uiterste best de relatie zakelijk te houden, maar gaandeweg de sessies groeit de band tussen beiden.

Om 19.15 uur is er een inleiding door Lisa van Schagen, die regie-assistentie is van de voorstelling en te zien was in de voorstelling ANNE van Theater Amsterdam. De inleiding is gratis voor iedereen met een kaartje voor de voorstelling.

Benjamin van der Velden met ‘Ik Ben’
donderdag 5 april om 20.30 uur

‘Van jong muziektalent naar grappenmaker op niveau’

Ex-vmbo’er. Ex-glazenwasser. Toetsenist, pianist, pianodocent, conservatoriumstudent. Een gevoelige  jongen, familielid, prima buurman. Cameraman, cabaretier, kleinkunstenaar en na vele omzwervingen: TVB new artist, hét uitzonderlijke talent van dit seizoen.

Het had weinig gescheeld of Benjamin van der Velden had zijn leven achter de piano weggedroomd. Totdat hij in de finale van een singer-songwritercompetitie terechtkwam. Toen was er geen weg meer terug uit het theater. Twee cabaretfestivals later is het zeker: hij ademt muzikaliteit en bevlogenheid.

The Bootleg Sixties ‘Ode aan de swingende jaren ‘60’
V
rijdag 6 april om 20.15 uur

Sir Elton John zegt het zelf: “This band is amazing! They’re just the best band of their kind in the world.” Met een spectaculaire show zetten de heren van succesvolle Britse groep The Bootleg Sixties al jaren de theaters in Nederland op hun kop. Avond na avond vullen zij theaterzalen met de meest legendarische songs uit de sixties. O.a. The Doors, Simon & Garfunkel, The Beach Boys, The Monkees, The Beatles, The Rolling Stones, The Who en zelfs de Nederlandse formatie Shocking Blue komen voorbij. Nederland heeft in de zestiger jaren een aantal onvervalste klassiekers voortgebracht en ook die komen voorbij. Ook visueel waant het publiek zich terug in de sixties, dankzij drie schermen waarop filmbeelden uit die periode worden vertoond.

De vijf door de wol geverfde Britse muzikanten leggen met fenomenale energie de juiste bezieling in de muziek en zetten de zaal gegarandeerd op zijn kop!

Ronald Top en Marianne Tidemann samen in ‘Spiegels’
vrijdag 6 april om 20.30 uur Ronald Top is een veelgevraagd TV-, en filmacteur die te zien is in series van Baantjer tot Coronation Street en Flikken Maastricht tot Divorce. Marianne Tidemann is te zien in een aantal films, commercials, tv series en speelde de rol van ‘Nora’ in het toneelstuk ‘En Ik Dan’, van Annie M.G. Schmidt.

Spiegels van Dimitri Frenkel Frank bestaat uit twee delen. In het eerste deel interviewt een journaliste van een populair vrouwenblad een gerenommeerd schrijver van ‘moeilijke boeken’. Hij: intellectueel, gewiekst, provocerend. Zij: zenuwachtig, onervaren. Aanvankelijk maakt hij de grond met haar gelijk, totdat…

In het tweede deel interviewt een journaliste van een kritisch weekblad een gerenommeerd schrijver van bouquetreeksachtige boeken. Hij: zachtaardig, homoseksueel, conflict vermijdend. Zij: zelfverzekerd, kritisch, aanvallend. Aanvankelijk laat ze niets van hem heel, totdat…

Nederpop All Stars
Een avond vol Nederlandstalige popmuziek

In het begin van de jaren ’80 draait alles om de eenvoud. Het zijn de jaren van bezuinigingen, yuppies, de walkman en ‘de bom’. Je bent voor of tegen. Het zijn ook de hoogtijdagen van de Nederlandse popmuziek. Bands als Doemaar, Toontje Lager en Het Goede Doel zijn, met hun rebelse, aanstekelijke en dansbare liedjes, populairder dan ooit….

De muzikale jaren ‘80 herleven met een voorstelling van de Nederpop All Stars. Een band met door de wol geverfde muzikanten, die hun sporen in de Nederpop ruimschoots hebben verdiend. Stefan de Kogel, Sander van Herk, Luc de Bruin, Robert Kramers en Marco Hoogland – goed voor vele hits met Het Goede Doel, Ramses Shaffy en Paul de Leeuw – nemen je mee op een muzikale road trip langs legendarische Nederpopklassiekers. Aangevuld met Erik Mesie (Toontje Lager) en Henk Temming (Het Goede Doel) staan ze garant voor een avond vol Nederlandstalige popmuziek. Onderweg vertellen ze ook nog smeuïge verhalen. Onvervalst genieten van pop in je moerstaal.

Acoustic Session
Na afloop speelt de band in een kleine formatie (zo veel mogelijk) akoestisch nog een aantal nummers in de foyer, zodat u onder het genot van een drankje nog even kunt nagenieten!

Kaartverkoop:
Kaarten voor de voorstellingen kunnen worden gereserveerd via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen