Van argusvlinder tot zwanenbloem; leer alles over oevers!

Foto: Landschap Noord-Holland

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Landschap Noord-Holland doen al enkele jaren onderzoek naar de biodiversiteit van natuurvriendelijke oevers. Hiervoor zijn ze nu op zoek naar nieuwe mensen om hun vrijwillige onderzoeksteams te versterken.

Het onderzoek
Natuurvriendelijke oevers in heel Noord-Holland boven het Noordzeekanaal worden in dit onderzoek onder de loep genomen. De onderzoekers bekijken en tellen alle aanwezige planten en dieren in, op en rond de oever. Ook worden er verschillende aspecten van de waterkwaliteit gemeten. Het hoogheemraadschap gebruikt de gegevens om het beheer van de oevers (nog) geschikter te maken voor planten en dieren. Dat draagt weer positief bij aan de kwaliteit van het oppervlaktewater.

Meedoen
Voor wie mee wilt doen aan het onderzoek betekent het dat men twee tot drie keer per jaar een oever van honderd meter gaat onderzoeken. Het onderzoek begint met een startavond in Heerhugowaard op 24 april. Meer informatie over de geplande activiteiten, inhoud en de ligging van de oevers vind je op www.landschapnoordholland.nl/oever

Meer informatie
Voor meer vragen kan men contact opnemen met Carola van den Tempel, projectmedewerker bij Landschap Noord-Holland,  e-mail: [email protected] of bellen met 06-33334599.

Reacties

article
42256
Van argusvlinder tot zwanenbloem; leer alles over oevers!
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Landschap Noord-Holland doen al enkele jaren onderzoek naar de biodiversiteit van
https://beverwijk.nieuws.nl/lokaal/20180412/argusvlinder-tot-zwanenbloem-leer-alles-oevers/
2018-04-12T12:21:58+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/43/2018/04/12122031/Vrijwilligers-krijgen-opleiding-1.jpg
Landschap Noord-Holland
Algemeen