Route over sluizencomplex IJmuiden vanaf vandaag dicht

Foto: Wim Meijer Fotografie

Zoals eerder aangekondigd door Rijkswaterstaat is vanmorgen om 05.00 uur de route over het sluizencomplex in IJmuiden afgesloten voor alle verkeer. Alle verkeer, dus behalve de auto’s zullen ook de fietsers en voetgangers .

De afsluiting is het gevolg van de werkzaamheden aan de nieuwe zeesluis. Hoewel Rijkswaterstaat aanvankelijk dacht dat de weg over de sluizen tijdens de werkzaamheden kon openblijven, kwam ze daarop terug toen de aannemers een wijziging in de bouwplanning doorgaven.

Als de route wel zou openblijven, zouden het reguliere verkeer en het werkverkeer te veel in elkaars vaarwater komen. Bovendien staan veel hijskranen zo dicht op de weg dat het verkeer onnodige grote risico’s zou lopen. Fietsers, bromfietsers en voetgangers krijgen het advies gebruik te maken van de pont. Om oponthoud als gevolg van de sluiting zoveel mogelijk te beperken, laat Rijkswaterstaat het komende jaar in de spits één extra pont per uur varen.

Automobilisten kunnen gebruikmaken van de Velsertunnel, een route die ongeveer een kwartier extra in beslag neemt. Angst voor meer files is ongegrond, zo zei Rijkswaterstaat eerder: de tunnel kan het aanbod van 4.000 auto’s per dag goed aan.

Alleen… dan zullen er toch niet te veel te hoge vrachtwagens zich moeten melden voor de tunnelmond (red) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen