Geslaagd! Ruim 400 Beverwijkse basisscholieren ontvangen verkeersdiploma

Geslaagde leerlingen van Het Kompas
Geslaagde leerlingen van Het Kompas
Foto: Wim Meijer Fotografie

Vorige week was het nog superspannend: ruim 400 basisscholieren uit Beverwijk die hun verkeersexamen moesten afleggen over een parcours van circa 6 kilometer vanaf Sporthal De Walvis. Vandaag geen ruimte meer voor spanning, immers… iedereen was geslaagd!

Leerlingen van drie aan het verkeersexamen deelnemende scholen mochten vanmorgen, woensdag 25 april, naar het Stadhuis komen om het diploma in ontvangst te nemen uit handen van Wethouder van Verkeer Tim de Rudder. Voor hem was het zijn ‘laatste kunstje’ als wethouder, waarbij hij nog wel van de gelegenheid gebruik maakte om nog een paar ‘wijze woorden’ te richten aan deze jongste categorie weggebruikers. Op zijn vraag wie van de leerlingen een mobiele telefoon had gingen al snel circa 80% van de vingers omhoog. Voor de scheidend wethouder was dat reden genoeg om nog  even het gevaar van het gebruik van mobieltjes in het verkeer te benadrukken. ‘Opnemen van je mobieltjes, appen of snappen… voor je het weet lig je onder een auto. En die weegt toch al snel 2000 kilo… dat wilt niemand!’ aldus Tim de Rudder.

Na zijn educatieve woordje kon hij overgaan tot de werkelijke uitreiking van de diploma’s, waarvoor alle geslaagde leerlingen stuk voor stuk naar voren werden geroepen om het diploma in ontvangst te nemen.

Na afloop was er natuurlijk ook nog even tijd om met z’n allen op de foto te gaan voor een blijvende herinnering aan een spannende, leerzame en leuke ervaring.

De foto’s: 
Hieronder de drie groepsfoto’s en nog enkele foto’s van de uitreiking door Tim de Rudder. Klik op de foto voor een grotere downloadbare versie.

De geslaagde leerlingen van De Sleutelbloem
De geslaagde leerlingen van De Sterrekijker
Geslaagde leerlingen van Het Kompas

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen