Hondenbezitters, kijk uit voor ‘vlees met spijkers’!

Foto: Pixabay

Bij het uitlaten van haar hond deed de Beverwijkse Romy vanmorgen een schokkende ontdekking: een stuk vlees met daarin spijkers.

“Het was een groot stuk kip, met bot. Volgens mij zat er ook spek omheen. Bij het opruimen ervan voelde ik aan de onderkant allemaal harde scherpen stukken. Nog eens goed bekeken en inderdaad… spijkers!”. Romy heeft het stuk vlees meteen opgeruimd en waarschuwt via haar Facebookpagina iedereen die zijn/haar hond uitlaat op het uitrenveld op de Plesmanweg. Ook heeft ze via msn de politie erover geïnformeerd.

Romy vertelt over haar ochtendwandeling met haar hond: “Ik heb zoiets gelukkig nog niet eerder meegemaakt. Er ligt daar op dat veldje wel vaak eten. Mensen gooien wel eens wat naar beneden vanaf de balkons. En ook mijn hond heeft daar wel eens iets naar binnen gewerkt. Daarom kies ik er ook voor om meer langs de wegkant te lopen van het veldje. Gelukkig had ik dit op tijd in de gaten. Ik moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren”.

Weliswaar zijn er op het veldje aan de Plesmanweg geen eerdere soortgelijke incidenten bekend, eerder waren er wel al problemen in Beverwijk met in vet gebakken sponsen, wat  levensgevaarlijk kan zijn voor honden en katten als zij daarvan eten.

Romy is blij dat de nieuwsmedia melding maken van deze actie en hoopt dat iedereen die zijn/haar hond uitlaat extra uitkijkt voor wat er op de grond ligt en wat zijn/haar hond wilt opeten. Ook is het zeker aan te raden om de politie te informeren over dit soort incidenten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen