Verkiezingsavond Stadsfotograaf Beverwijk bij ISOO

Foto: Jan Paul van der Meij

Op donderdagavond 24 mei wordt voor de 10e keer de Stadsfotograaf van Beverwijk gekozen. De keuze wordt gemaakt uit alle inzendingen die vóór 15 mei zijn binnengekomen.

Op dit moment is al een flink aantal inzendingen binnen, maar de organisatie zou het liefste een keuze maken uit nog een veel groter aanbod afkomstig van ook heel verschillende leeftijdscategorieën.

Onderscheidend beeld niet camera-afhankelijk
Tegenwoordig is fotografie veel laagdrempelige geworden dan in het verleden, zeg maar, in het analoge tijdperk. Dankzij de mobieltjes en tablets is iedereen, in ieder geval technisch, in de mogelijkheid om beelden vast te leggen. Daarvoor heb je niet persé een dure spiegelreflexcamera nodig of koffers vol geavanceerde fotoapparatuur. Natuurlijk, het helpt wel, maar de onderscheidende fotograaf kan ook onderscheidend beeld maken met een eenvoudige camera of een mobieltje.

Durf!
Heel veel mensen, jong en oud, maken inmiddels met hun mobieltje of eenvoudige fotoapparatuur prachtige opnamen, alleen realiseren ze zich vaak niet dat ze een uniek gevoel hebben voor beeld en/of compositie. Daar komen ze pas achter als ze hun fotoresultaten zouden durven opsturen naar een competitie zoals de ‘Stadsfotograaf van Beverwijk’.

Inzenden tot 15 mei
Iedereen heeft nog tot 15 mei om foto’s in te sturen en mee te dingen naar die bijzondere titel. Het kost niets, het enige wat je moet hebben is lef. Durf je foto’s te laten zien en ervaar hoe goed je bent! Insturen kan naar [email protected] Uit alle inzendingen wordt op 24 mei de Stadsfotograaf van Beverwijk gekozen.

Jan Paul van der Meij
Voor afscheid nemend Stadsfotograaf Jan Paul van der Meij zit zijn jaar erop. Hij volgde een jaar lang de herinrichting van de Breestraat. Daarnaast exposeerde hij zijn foto’s over de Breestraat in de Pastorie en het gemeentehuis, en leverde hij foto’s en tekst voor de uitgave ‘De Breestraat een ander gezicht’. Zijn jaar wordt dus afgesloten met de bekendmaking van de nieuwe, alweer 10e Stadsfotograaf van Beverwijk. Daarnaast wordt onder de jongere inzenders een perskaart beschikbaar gesteld voor het Young Art Festival 2018.

Tijd en locatie
Iedereen is overigens van harte welkom op de avond van de bekendmaking van de Stadsfotograaf op donderdag 24 mei in fotografiecentrum ISOO op het Stationsplein Beverwijk. Aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur)

Meer weten? Kijk op Facebook Beverwijk Stadsfotograaf.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen