Waterdiertjes zoeken bij Kinderboerderij de Baak

Foto: NME

Op woensdagmiddag 23 mei organiseert NME Beverwijk en Heemskerk van 14.00 uur tot 16.00 uur een zoektocht naar waterdiertjes in de beek bij kinderboerderij de Baak.

Gedurende deze (gratis) activiteit gaat het NME samen met de aangemelde jeugd, en ‘gewapend’ met schepnetten, bakken, loeppotjes en zoekkaarten, op zoek naar het leven in de beek bij kinderboerderij de Baak. Hierin leven heel veel verschillende waterdieren. In deze periode van het jaar zijn er volop kikkervisjes, larven van de waterjuffer en stekelbaarsjes te vinden.

Benodigdheden
Er wordt gezorgd voor schepnetjes, bakken en loeppotjes. Kun jij op de zoekkaart vinden welk diertje je hebt gevangen? Verbaas je over de diversiteit aan waterdiertjes. Uiteraard laten wij de diertjes na de vangst weer voorzichtig los in het water.

Kikkervisjes (foto: Pixabay)

Oude kleren en laarzen
Het is aan te raden om je laarzen en oude kleding aan te trekken. Heb je een eigen schepnet, dan is het handig om deze mee te nemen dit in verband met eventuele drukte. Iedereen is welkom en deelname is gratis.

NME Beverwijk
NME Beverwijk en Heemskerk organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie in Beverwijk en Heemskerk. Voor meer informatie kijk op www.nmeijmond.nl, of neem contact op via [email protected].

Volg kinderboerderij de Baak op Facebook en blijf op de hoogte van de komende NME activiteiten.

Reacties