Column van de Dag: PAUW: We gaan beginnen!

Foto: Charles Duijff

Column van Charles Duijff, fotograaf-redacteur van Bloemendaal- en Heemstede.Nieuws.nl, die zijn lezers meeneemt voor een dagje sight-seeing kris-kras door Noord-Holland.

(Tekst en foto’s: Charles Duijff)

Ik neem u mee een dagje uit in Noord Holland. Gratis en voor niets. Goed humeur meenemen en vooral oog hebben voor wat we gaan zien, want het is nogal wat. We beginnen onze trip in Akersloot.

Ik duik eerst even de berm met u in, dan wordt u meteen vrolijk. Ik wel in elk geval en de bijenpopulatie ook denk ik, dat valt niet te verbloemen….Kom op, we gaan verder. Voordeel van zo’n column is, dat je steeds terug kan keren naar de top en dan kijk je de foto’s gewoon nogmaals toch? Tjonge mensen, wat is Nederland toch een mooi land. Wat nou Spanje? ‘De zon!’ hoor ik u zeggen. Nou dan hebben we de laatste weken ook in ons land niet te klagen toch? Zondag 3 juni 2018 was hier en daar wel wat bewolkt, maar toch liet de zon zich dikwijls zien. Wat ga je dan doen zo’n dag? Nou de mijnheer hieronder wist dat voor me uit te ‘vissen’Kijk mijnheer Duijff, kom nu eerst maar eens tot rust bij het Uitgeestermeer. Kijk en neem je de foto dan als hieronder, dan pak je naast water ook nog wat flora mee…. Mooi meegenomen, dankzij de visser goed advies ‘aan de haak geslagen’ en dan snel verder richting Stompetoren (nabij Alkmaar). Onderweg bespeurde ik een buizerd, of is het nou een havik? Kunt u me helpen? Hier is mijn verrekijker. Kijk even mee…. Kijk dit was de afstand tot de vogel (niet die metalen links boven natuurlijk, dat is KLM (een Koninklijke Land Mus)Die klauwtjes zijn niet muisvriendelijk in elk geval. Voor de fotografen onder u, foto genomen met een Canon Mark III met een 100-400 lens. De vogel vliegt toch op een 50 meter afstand schat ik en fladdert op 1 plaats om toe te slaan. Maar het bleef muisstil beneden, no luck this time. Geen prooi. Pechvogel dus…. Kent u die Oud-Hollandse liedjes nog? ‘Daar bij die molen….Langs de Noordervaart in Stompetoren verminder ik vaart en ik parkeer de auto nabij een tussen groen verscholen Boerderij. Stapt u mee uit? Leuk wonen toch? Maar wat een omgeving ook!De boer had zijn schaapjes op het droge.‘Ain’t they sweet….’Instappen, we gaan weer, richting Avenhorn. Ligt in de buurt hoor, we zijn er zo…Is dit nu een Eenhoorn? U mag het zeggen…Ook daar is het prachtig. De Ursummervaart….een oase van rustEven een bakkie doen Cappuccino met appeltaart en slagroom en uitzicht over dit haventjeAch en dit was zo lief. Veulen vriendje met hond. Moeder ter bewaking in de buurt… Dan snel door richting Hoorn en Enkhuizen. We bezoeken Hoorn niet vandaag, het ligt rechts van ons, maar we laten het links liggen…Snel door naar Enkhuizen Onderstaande groep zeebonken lieten zich gewillig fotograferen. Ze lieten zich een heel weekend ‘in de boot nemen’Enkhuizen heeft ook een heus NS-station. Hoorn ook natuurlijk maar..ik schreef het al…dat was vandaag een gepasseerd station… Het stationshalletje Wachtlokaal 1e Klasse Nog even terug naar het water   Zo tijd om weer naar het westen te rijden. Snel naar de A7…Leuk dat u er bij was. Dat was nu The Meaning of Life…. TOCH ??

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen