Eerste dag Beverwijkse Avondvierdaagse echt ‘A Good Day’!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Gisteren is voor de 76e keer in Beverwijk de Avondvierdaagse van start gegaan. Ging vorige week de Heemskerkse Avondvierdaagse nog gebukt onder dreigende codes Oranje en Geel, deze week lijken de weergoden het helemaal goed voor te hebben met de ruim 900 deelnemers in Beverwijk.

Gisteren, dinsdag 5 juni, verzamelde alle (vooral) jeugdige deelnemers zich bij Speeltuin Kindervreugd aan de Huiderlaan en rond het kunstwerk MUSSIES van Sjanneke van Herpen aan de Wilgenhoflaan, om vervolgens om klokslag 18.00 uur koers te zetten voor de eerste van de vier etappes die voor deze week op het programma staan.

Verzamelpunt voor de leerlingen van de Montessorischool bij Speeltuin Kindervreugd

Net als in voorgaande jaren kan men ook dit jaar in Beverwijk weer kiezen uit drie afstanden: de 3 kilometer voor de personen met de kortste beentjes, de 5 kilometer (traditioneel de afstand met de meeste deelnemers) en de 10 kilometer voor de echte die-hards.

Als de weersomstandigheden deze week blijven zoals ze gisteravond waren (en als we het KNMI moeten geloven dan is die kans reëel) dan gaan de 900 deelnemers een gouden wandelweek tegemoet, en zal er van ‘afzien’ weinig sprake zijn.Vier dagen per jaar wint ’t fysieke het van het digitale
Overigens kunnen we best wel stellen dat het bijzonder is dat een evenement als de Avondvierdaagse door alle jaren heen zo populair is gebleven. Ondanks het feit dat de jeugd zich in hun vrije tijd steeds meer lijkt te storten om computer, tablet en games lijkt deze 4 dagen per jaar de fysieke inspanning van het vierdaagse wandelevenement het toch te winnen van het digitale vertier. Dat dat niet alleen te maken heeft met die fysieke inspanning, maar vooral ook met het uitzonderlijk hoge gezelligheidsgehalte wordt duidelijk als je bijgaande foto’s ziet. Fotoserie (downloadbaar)
Gisteren, op de eerste dag van de Beverwijkse Avondvierdaagse was ook Beverwijk.Nieuws.nl aanwezig en maakte langs de route bijgaande fotoreportage. Klik op de foto en je krijgt een grotere versie die gratis downloadbaar is. Beverwijk.Nieuws.nl wenst je veel kijkplezier en voor de komende drie dagen nog veel succes! 

Reacties

Cookieinstellingen