Gezocht: 20.000 lipjes van drankblikjes voor kunstzinnige manier van recycling

Foto: Jacqueline Rutte

De Velsense Jacqueline Rutte is op zoek naar een enorme hoeveelheid lipjes van drankblikjes. De lipjes zijn nodig voor een activiteit gedurende het internationale scoutingevenement Roverway 2018.

Aan Roverway 2018, dat in Nederland gehouden van 23 juli tot en met 3 augustus, doen zo’n 4000 scouts mee afkomstig uit heel Europa.

Activiteiten in teken van duurzaamheid
Jacqueline is vrijwilligster bij Scouting Nederland en maakt dan ook deel uit van de organisatie van het evenement, waar ze samen met een team activiteiten organiseert die in het teken staan van duurzaamheid, recyclen en energiebesparend leven.

Sieraden van lipjes van drankblikjes
Een van de activiteiten die ze wilt bieden is het knutselen met afval, zoals het maken van armbandjes en dasringen van lipjes van drankblikjes. Gezien het aantal deelnemers verwacht Jacqueline ongeveer 20.000 van die lipjes nodig te hebben.

20.000 lipjes
Twintigduizend lipjes… daar moet je heel veel voor drinken. Dat red je niet in je eentje, en ook niet met je hele familie. Vandaar dat ze nu een oproep doet via haar Facebookpagina, en nu dus ook via Nieuws.nl om haar te helpen.

Oproep: verzamel de lipjes en neem contact op met Jacqueline
Iedereen die kans ziet om lipjes te verzamelen (en daarbij denken we niet alleen aan particulieren, maar ook aan bedrijven) en bereid is om deze beschikbaar te stellen voor dit bijzondere doel kan contact opnemen via haar Facebookpagina

Het scoutingevenement Roverway vindt plaats van 23 juli tot 3 augustus op Scoutinglandgoed Zeewolde. Meer informatie op Roverway 2018

Reacties