Grote protestactie in haven IJmuiden van personeel Paragon

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het personeel van Paragon houdt samen met de maritieme vakbond Nautilus maandag een protestactie in de haven van IJmuiden.

(bron: NH Nieuws)

Paragon is onlangs overgenomen door Borr Drilling Limited en dit bedrijf wil het kantoor in Beverwijk sluiten waardoor mogelijk 70 werknemers op straat komen te staan. Borr weigert volgens de vakbond en het personeel met een goed sociaal plan te komen en daarom wordt het volgens hen tijd voor actie.

Bestuurder van Nautilus, Bert Klein, is sinds mei in gesprek met Borr en wil zoveel mogelijk ontslagen voorkomen en een goed sociaal plan realiseren voor de werknemers. Alleen komt Borr volgens Bert Klein niet over de tafel met een redelijk plan wat voldoet aan wat er normaal in Nederland wordt afgesproken.

Wereldspeler
Bij de overname van Paragon was een bedrag van 200 miljoen Amerikaanse dolllars gemoeid. Met deze overname is er volgens Borr weer een concurrent uit de markt weggekocht. Dit opkopen heeft wel tot gevolg dat er reorganisaties plaatsvinden binnen Borr. Zo wordt onder andere het kantoor in Beverwijk van voorheen Paragon Offshore gesloten en heeft Borr een reorganisatie met een verlies van ongeveer 70 arbeidsplaatsen aangekondigd.

De protestactie vindt plaats op maandag 25 juni van 13.30 uur tot 14.30 uur voor het Paragon op Trawlerkade 26 in IJmuiden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen