Castricumse kindertherapeut met eigen ‘Wonderwijs Congres’ naar Roemenië.

Foto: Babette Welboren fotografie

Deze week vertrekt de Castricumse Annemieke Hoogeboom, kindertherapeut bij haar eigen Wonderwijs Coaching & Training, naar Roemenië om daar het congres ‘Anders kijken naar kinderen’ te houden.

Zij gaat op uitnodiging van een Roemeens gezin, dat in het voorjaar met hun zoon naar Castricum is gekomen om gebruik te maken van de expertise van Annemieke.

‘Heel bijzonder hoe dit op mijn pad gekomen is’, aldus Annemieke. ‘Dit voorjaar kwam de hulpvraag van de ouders langs in mijn netwerk, die via een contact in Amerika naar Nederland werden verwezen. Aangezien ik wel van uitdagingen houd heb ik gereageerd om iets te kunnen betekenen voor hun zoon.

Het contact werd gelegd en een plan gemaakt om met het gezin deze kant op te komen. Begin maart heb ik ze drie dagen op bezoek gehad in mijn praktijk en onderzoek gedaan bij het jongetje. De ouders hadden behoefte aan achtergrondinformatie en de begeleider van school die was meegekomen kon ik direct van nieuwe inzichten en werkvormen voorzien. Ook heb ik tijdens deze drie dagen meteen voorbereidingen getroffen om ze in de periode erna op afstand te kunnen blijven begeleiden, iets wat de ouders graag wilden.

Driedaags congres
Terug in Roemenië, na een aantal weken thuis oefenen waren de eerste resultaten al zichtbaar en waren de ouders zo enthousiast dat ze hebben gevraagd of ik mijn expertise in Roemenië wil komen delen. Ik ben er mee aan de slag gegaan en dat heeft er toe geleid dat zij nu een driedaags congres voor mij aan het organiseren zijn. Ik zal een dag spreken voor ouders, een dag voor mensen werkzaam in het onderwijs en een dag voor artsen en therapeuten. Er is samenwerking gezocht met een Roemeense associatie, Inima Copiilor, zij hebben medewerking verleend door het beschikbaar stellen van een trainingsruimte in het kinderziekenhuis in Boekarest. Daar gaat het congres plaatsvinden.’

Reflexintegratie
Annemieke haar expertise ligt naast haar onderwijsachtergrond vooral op het gebied van het fundament van ontwikkeling en leren. Zij werkt daarbij met reflexintegratie, waarbij gekeken wordt welke babyreflexen nog actief zijn in het lichaam. Alle babyreflexen moeten bij kinderen in de basisschoolleeftijd geïntegreerd zijn en dus niet meer ‘aan’ staan. Bij veel kinderen met leer-en ontwikkelingsproblemen staan een aantal van die reflexen nog wel aan. Dit belemmert een goede ontwikkeling waardoor kinderen vroeg of laat vastlopen.

De begeleiding bestaat uit een afgestemd bewegingsprogramma wat ouders thuis met het kind uitvoeren. Terug in de praktijk wordt bekeken wat de vorderingen zijn en wordt  het programma opnieuw afgestemd. Door het werken met video’s is dat ook op afstand heel goed werkbaar.

E-book
Om de vele vragen over deze nog vrij onbekende, meest fundamentele methodiek te beantwoorden, heeft Annemieke een E-book geschreven. Het heeft de titel: Anders kijken naar kinderen. Je kunt het downloaden op de site www.wonderwijs-coaching.nl.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen