Tata Steel viert eeuwfeest samen met omwonenden

Foto: Tata Steel

In het kader van de viering van het eeuwfeest van het staalbedrijf in de IJmond organiseert Tata Steel op zondag 30 september van 9.30 tot 16.00 uur een bijzondere burendag.

Het evenement vindt plaats op een speciaal daarvoor ingericht festivalterrein op het bedrijf. Daar is van alles te beleven in De Wereld van Staal. Lokale artiesten treden op, er staan foodtrucks en er is zelfs een reuzenrad, van waaruit je een spectaculair uitzicht over het staalbedrijf en de omgeving hebt.

Door het Vuur
Onderdeel van het programma is de wervelende show ‘Door het Vuur’. Deze wordt tijdens de burendag om 13.45 uur opgevoerd in een van de grootste tenten van Europa, met een capaciteit van maar liefst 4.000 personen. Er zijn ook speciale activiteiten voor kinderen, waaronder techniekworkshops.

Met bussen vanaf de Beverwijkse Bazaar
Bezoekers worden vanaf de Beverwijkse Bazaar met bussen naar de feestlocatie vervoerd. Om de show bij te wonen is het raadzaam uiterlijk de pendelbus van 12.30 uur te nemen naar het festivalterrein. Het Steel Theater opent om 13.00 uur de deuren. Op 20 september is het 100 jaar geleden dat het toenmalige Hoogovens werd opgericht.

Historisch moment
“100 jaar staal in de IJmond, dat is een historisch moment”, aldus Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden. “Daar zijn we trots op en dat vieren we, met onze medewerkers, maar ook met onze buren. Vandaar deze speciale, feestelijke editie van onze burendag. Ons bedrijf speelt een belangrijke rol in de regionale economie. En daar profiteert de hele IJmond van. We zijn een sterk, hightech en innovatief bedrijf met een mooie historie en uitstekende toekomstperspectieven. Ik hoop dat veel van onze buren van de gelegenheid gebruik maken om samen op feestelijke wijze ons eeuwfeest te vieren.”

Aanmelden
Voor deelname aan de burendag is aanmelding vooraf noodzakelijk (maximaal vijf personen per aanmelding; minimumleeftijd: 8 jaar). Aanmelden kan via www.tatasteelevents.com/burendag. Aanmelders ontvangen vervolgens per e-mail een toegangsbewijs. In verband met de veiligheidsvoorschriften is er een maximum aantal bezoekers vastgesteld. Het verstrekken van de toegangsbewijzen vindt plaats op volgorde van aanmelding.

Voor meer informatie over het jubileum van Tata Steel: www.100jaarstaal.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen